Op ruige bergruggen in Nepal wonen 33 arme families die elke dag twee tot drie uur moeten klimmen om water te halen. Help je mee om ze een schoon drinkwater bij huis te geven?

In centraal Nepal wonen de Chepang, een kleine en arme bevolkingsgroep. In het dorpje Tobang, in de Chepang Hills, wonen 33 families, die leven van het verbouwen van mais, gierst en bananen. Als er tenminste genoeg water is, want buiten het regenseizoen is het land te droog. Een periode die drie maanden duurt.

Project in het kort

Drie uur klauteren voor water

Elke dag moeten de bewoners 200 meter afdalen naar een bron waar ze water kunnen halen. Dat lijkt weinig, maar door de ruige omgeving doen ze daar dagelijks twee tot drie uur over. Tijd die ze natuurlijk veel beter kunnen besteden.

Dat vindt ook Joke van der Zwaan van stichting Nepal Benefiet Aalsmeer. Zij steunt al meer dan vijftien jaar de bevolking van Nepal. Samen met een Nepalese organisatie die gespecialiseerd is in watervoorzieningen wil ze graag watertanks bouwen: 33 stuks, elk geschikt voor de opvang van 6.000 liter water. Water dat vooral tijdens het regenseizoen opgevangen wordt via de daken van de huizen.

De bewoners uit het dorp helpen mee met de bouw van de tanks en ze krijgen een training in het onderhoud. Zo kunnen ze technische problemen straks zelf oplossen, ook al is het watersysteem heel eenvoudig en heeft het weinig onderhoud nodig.

Altijd schoon drinkwater naast de deur

Wil je meehelpen dit project tot een succes te maken? Samen kunnen het watertekort voor de Chepang oplossen en zorgen we ervoor dat ze altijd toegang tot schoon drinkwater hebben, zonder dat ze uren hoeven te sjouwen. Een hele vooruitgang!