Renovatie middelbare school in Indonesië

Middelbare school Indonesië
Jongeren krijgen uitstekend onderwijs op deze middelbare school.

Het dak van een middelbare school in Cigugur op Java in Indonesië moet vervangen worden. In de asbestplaten zitten gaten en scheuren en de houten kap zit vol houtwormen.

In 2014 heeft Wilde Ganzen met steun van onze donateurs meegeholpen een basisschool te bouwen in Cigugur in West-Java. Deze school wordt op uitstekende wijze gerund door de Indonesische stichting Yayasan Salib Suci. Deze organisatie beheert 69 scholen, waardoor tenminste 13.500 kinderen goed onderwijs krijgen.

Project in het kort

Asbest en houtworm

Met een nieuw dak is er geen risico meer dat dit computerlokaal vol water loopt.

Naast deze basisschool staat een middelbare school. Deze MAVO is de enige middelbare school in de regio. Er gaan 255 leerlingen naartoe. Leerlingen die zonder deze school geen middelbaar onderwijs hadden kunnen krijgen. Het is alleen niet altijd een pretje in dit gebouw les te krijgen. Er zitten gaten en scheuren in het dak, waardoor het lekt. Provisorisch is al geprobeerd het 45 jaar oude dak te repareren, maar het dak bestaat uit gevaarlijke asbestplaten. Daarnaast is de houten kap waar het dak op rust, helemaal aangetast door houtworm.

Middelbare school in Cigugur op Java in Indonesië
De middelbare school met het oude dak dat nodig gerenoveerd moet worden.

Weer tien jaar vooruit

De school wil graag het hele dak van hun gebouw vernieuwen. Daar is ruim 19.000 euro voor nodig. Voor dat bedrag wordt de oude kap verwijderd en komt er een nieuwe lichtgewicht stalen constructie en dakbedekking. Daarmee hoeft de school in ieder geval de komende tien jaar geen reparaties meer uit te voeren.

Help je samen met de stichting Maasdriel Steunt Haar Missionarissen mee om het dak van deze mooie school te vernieuwen? Met een klein bedrag help je zo het onderwijs voor tenminste 255 leerlingen te verbeteren!

Nanda Poulisse
Ik het belangrijk mij in te zetten voor het werk van Leo van Beurden, zodat mijn oud-dorpsgenoot zich in financieel en moreel opzicht gesteund voelt. Zo hoeft hij zijn zware werk niet alleen te doen.

Nanda Poulisse

Particulier Initiatief

Stichting Maasdriel Steunt Haar Missionarissen

Home