Renovatie studentenappartement voor jongeren in Cambodja

Dr. Sophea Long is een arts die samen met vijf collega’s een eigen kliniek in Phnom Penh is begonnen. Hun doel: het helpen van de armen. De bovenste etage van zijn kliniek is gereserveerd voor jongeren die gemotiveerd zijn om te leren, maar niet de kansen hebben gekregen om dat te doen. Hun onderkomen moet nodig opgeknapt worden.

Project in het kort

De jongeren die hier wonen konden school niet afmaken vanwege de armoede van hun ouders. Zelf moeten ze geld verdienen om hun ouders, broers en zussen in hun dagelijks onderhoud te steunen. In de kliniek krijgen de jongeren een woning, kunnen ze hun studie afmaken en krijgen ze parttime baan als beveiliger, gastheer, schoonmaker, kok of verzorger. Dr. Sophea Long geeft ze gratis onderdak, eten, medische verzorging en coaching. De stichting Tree for Hope betaalt hun opleiding.

Dankzij dit project een eigen praktijk

De voorgevel van het ziekenhuis in Cambodja.En met succes! Zo wist een meisje dankzij dit project met succes haar opleiding tot vroedvrouw te voltooien. Zij ging terug naar haar eigen dorp en begon haar eigen praktijk. En een jongen haalde zijn diploma voor de studie ‘finance and banking’ en werkt nu bij een bank.

Het probleem bij dit project is dat het dak van de woning is gemaakt van zinken golfplaten, de muren zijn van karton en multiplex. Het is er lawaaierig, er is geen privacy en het wordt er bloedheet. De kliniek wil deze woningruimte renoveren en voorzien van airco, maar heeft zelf niet genoeg financiële middelen om dit te regelen. Met een kleine investering kunnen deze elf jongeren en meer studenten in de toekomst, zich veel beter concentreren op hun studie.

Wil jij deze studenten helpen? Ze verdienen een plek waar ze kunnen werken aan hun toekomst!

Steun dit project

Home