Schoon drinkwater en toiletten voor een heel dorp

De bewoners van de dorpen Uyombo Maweni en Roka Maweni in Kenia lopen elke dag vijftien kilometer met jerrycans op hun hoofd om water te halen bij de dichtstbijzijnde waterput. Alle putten in de buurt liggen droog en de waterpompen zijn kapot.

Project in het kort

De 1.500 inwoners hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Behalve één persoon in een dorp verderop: Philip Kahindi Kadenge heeft zes jaar gespaard om bij zijn eigen huis een waterput en een watertank aan te kunnen leggen. Hij gunt de mensen in zijn omgeving ook dit gemak. Dan hoeven ze niet meer kilometers te lopen en het zou de hygiëne ook een stuk verbeteren.

Philip heeft de Foundation Pamoja Kenia opgericht en werkt samen met de Nederlandse stichting Pamoja Kenia. Zij willen het hele dorp schoon water geven, te beginnen bij de twee scholen. De scholen zijn een belangrijke plek, omdat de kinderen water krijgen tijdens de lunch en soms ook avondeten met water.  Ook worden er sanitaire voorzieningen gebouwd. Daar profiteert uiteindelijk iedereen van, want in beide dorpen mag iedereen er gebruik van maken.

Een schoolklas voor hun schooltje in Kenia. Kleine bijdrage voor onderhoud

De inwoners van Uyombo Maweni en Roka Maweni zijn arm. Het gebied waar ze wonen is droog en ze zijn er grotendeels afhankelijk van de landbouw. De werkeloosheid is er hoog. Toch gaan ze straks een klein bedrag betalen voor het gebruik van het water. Daarmee kunnen de put en de pomp onderhouden worden.

Schoon drinkwater en een toilet willen we toch allemaal? Help de bewoners van Uyombo Maweni en Roka Maweni om dit ook te krijgen.

Steun dit project

Home