Schoon water voor het hele ziekenhuis

In het 301 bedden tellende Sengerema ziekenhuis is het altijd druk.Paolo
Poli’s vol wachtende mensen, een lange rij bij de apotheek en op de afdelingen liggen vaak twee patiënten in één bed; hoofd en voeten naast elkaar. Met dit soort capaciteitsproblemen is hygiëne belangrijker dan ooit. En die is sinds de installatie van een grote watertank flink verbeterd, waardoor het aantal infecties gedaald is.

5.000 liter tank
Huisarts Anne van der Pluijm van de stichting Vrienden Sengerema Hospital (VSH) werkte in 2012 als coassistent in het ziekenhuis. “Tot voor kort moest iedereen het doen met één waterpomp. Smoezelige, kapotte jerrycans werden gevuld met water om handen mee te wassen en vloeren te schrobben. Dankzij de nieuwe 5.000 liter tank met leidingen naar wasbakken tussen de afdelingen is er nu altijd en overal water in het ziekenhuis.”

Project in het kort

Kwaliteit van zorg
De waterinstallatie is een belangrijke investering die de staf al langer wilde maken, maar het lukte niet om het geld bij elkaar krijgen. Dankzij VSH en Wilde Ganzen kunnen we alles nu goed schoon houden. Dat heeft grote gevolgen voor de kwaliteit van de zorg! En daarnaast hebben we veel tijd gewonnen die we aan de patiënten kunnen besteden.”nieuwe opslagtank

Dit project is succesvol gerealiseerd

Home