In Zuid-Afrika willen we graag voor een lagere en middelbare school een zeecontainer aanschaffen, die zal worden ingericht als veilige speel- en leerplek na schooltijd. Help je mee?

Project in het kort

De lagere en middelbare school in het afgelegen Ngwenya in Kwa Zulu Natal, Zuid-Afrika, hebben grote behoefte aan een naschoolse opvang voor zowel jonge als oudere kinderen. Gewoon een plek waar ze na schooltijd veilig kunnen spelen, bijles kunnen krijgen en een gezonde maaltijd.

Zorg voor kinderen

De school zelf staat in een omgeving waar de bevolking arm is en het niveau van voorzieningen laag. De werkeloosheid is er extreem hoog en er zijn veel grote gezinnen. De armoede en het gebrek aan toekomstperspectief leidt tot grote problemen en dat maakt dit gebied geen gemakkelijke omgeving om in op te groeien. Aandacht en zorg voor een goede ontwikkeling van kinderen is van groot belang.Twee kinderen krijgen rekenles in Zuid-Afrika.

De Zuid-Afrikaanse organisatie TREE wil graag een zeecontainer aankopen. De Nederlandse Izingane Happy Foundation en Wilde Ganzen helpen mee bij de financiering. De container komt straks bij de Mthaniya Combined School te staan. Ook betalen we de training van een beheerder van de speel- en leerplaats. De inrichting van de container met educatief spelmateriaal wordt gefinancierd door de TREE.

Een veilige plek voor 110 kinderen

Geef jij een bijdrage voor de aanschaf van deze container? Zo’n 110 kinderen kunnen hier straks ontspannen, leren spelen en bijles krijgen. Dit komt hun ontwikkeling ten goede en voorkomt uitval op school.