Steun de wederopbouw na cycloon Idai

Cycloon Idai heeft enorm veel verwoesting en ellende aangericht. Delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn verwoest. Dorpen en steden zijn overstroomd, wegen verdwenen en zeker 3 miljoen mensen zijn getroffen, waarvan zo’n 500.000 mensen hun huis zijn kwijtgeraakt. De VN schat in dat deze ramp kan uitgroeien tot de grootste natuurramp op het zuidelijk halfrond ooit. Wilde Ganzen wil helpen en richt een fonds op voor wederopbouw.

De schade door cycloon Idai is op veel plekken enorm.

Samen met de lokale bevolking en onze partners hebben wij de afgelopen jaren veel concrete projecten gerealiseerd in deze landen. Er zijn scholen, klinieken, water- en sanitaire voorzieningen gebouwd. De omvang van de schade van deze projecten is nog niet volledig in kaart gebracht, maar het is al duidelijk dat het zeer ernstig is.

Steun wederopbouw

Op dit moment is het redden van mensen, het zorgen voor onderdak, schoon water en voedsel de eerste prioriteit. Tal van noodhulporganisaties richten zich op deze noodhulp. Wilde Ganzen staat klaar om in de fase daarna te helpen met de wederopbouw. Ingestorte klaslokalen, zwaar beschadigde klinieken en verwoeste waterpompen kunnen met onze hulp hersteld worden.

Daar is veel geld voor nodig. Jouw donatie aan het Idai fonds van Wilde Ganzen wordt volledig besteed aan concrete, kleinschalige wederopbouwprojecten. Projecten die hard nodig zijn om het normale leven weer op gang te helpen. Doneren kan via de button op deze pagina. Of maak je gift over naar rekening nummer NL53INGB000 00 40 000 van Wilde Ganzen, o.v.v. van Fonds Idai.

Wij houden je op de hoogte van de voortgang van de projecten. Hartelijk dank!


De Verenigde Naties waarschuwen dat cycloon Idai kan uitgroeien tot de grootste natuurramp op het zuidelijk halfrond ooit.

Stormschade na orkaan Idai

 

Stormschade na orkaan Idai

 

Stormschade na orkaan Idai

 

Stormschade na orkaan Idai

Steun dit project

Home