Teamspirit wordt beloond in Nigeria

Al het materiaal was gekocht, iedereen stond met spanning uit te kijken naar de komst van de boormachine om een nieuwe waterput aan te leggen, en toen liep de vrachtwagen vast door kuilen in de weg…

Project in het kort

Wat er daarna gebeurde toont de teamspirit van het dorp Awoidemili in Nigeria: tientallen dorpsbewoners tilden de vrachtwagen over de kuilen heen, zodat het project gewoon door kon gaan. Om te voorkomen dat de vrachtwagen op de terugweg nogmaals vast zou lopen, hebben de omwonenden alle diepe gaten in de weg opgevuld!

Fantastisch mooi watervoorziening

Zo kon er uiteindelijk een groot feest gehouden worden met dansende schoolkinderen en lekkere hapjes en drankjes. Want de Amadim Primary School heeft nu een fantastisch mooie watervoorziening. Er is waterput aangelegd met pomp- en filterinstallatie, er staat een watertoren met een capaciteit van 10.000 liter, er is een toiletgebouw neergezet en de school heeft leidingen en kranen gekregen.

Projectfoto Nigeria 2016.559 (1)

Dankzij deze investeringen behoren de onhygiënische praktijken tot het verleden en lopen de honderden leerlingen aanzienlijk minder kans om ziek te worden door cholera en tyfus. Ook de tweeduizend bewoners van het dorp profiteren mee. Ook zij mogen het schone drinkwater gebruiken.

Altijd handen wassen

Om de hygiëne nog verder te verbeteren hebben een aantal dorpsbewoners en alle leerkrachten een training gekregen hoe ze ziektes het beste kunnen voorkomen. Zij hameren er nu bij alle kinderen op om het toilet netjes te gebruiken en na elk bezoek hun handen te wassen.

De lokale overheid in Nigeria zag alle positieve ontwikkelingen ook en heeft beloofd de toegangsweg tot de school nog verder te verbeteren!

Dit project is mede gelukt dankzij jouw bijdrage en de enthousiaste hulp van Rural Women Foundation.

Projectfoto Nigeria 2016.559 (2)

Dit project is succesvol gerealiseerd

Home