Twee bouwprojecten voor de prijs van een in India

Als je dit project steunt, help je mee in India twee doelen te bereiken. We gaan met jouw bijdrage drie klaslokalen bouwen bij een middelbare school én we gaan twaalf woningen bouwen voor alleenstaande moeders met jonge kinderen.

Project in het kort

In de regio Jalihal zet de Indiase organisatie Yerala Projects Society (YPS) zich al jaren in voor de arme bevolking. Zo runnen ze een middelbare school voor kinderen van families die onderaan de maatschappelijke ladder staan. De school is goed, er is een digitaal schoolbord, docenten worden bijgeschoold en er is veel aandacht voor alfavakken.

Wel is er momenteel ruimtegebrek. Bovenop het bestaande gebouw willen we dan ook drie nieuwe lokalen bouwen.

Woningen voor gescheiden vrouwen en weduwen

Een meisje poseert met haar fiets in India.Het tweede bouwproject is voor vrouwen die vanwege een scheiding (vaak vanwege huiselijk geweld) of overlijden van hun echtgenoot terugkeren naar hun ouderlijk huis. Als haar ouders niet bereid zijn haar weer in huis op te nemen, kan ze nergens terecht. Ze moet maar hopen dat er ergens een plekje voor haar is. Ze komt dan vaak op een onveilige plek terecht, onder de slechtst denkbare omstandigheden. Niet alleen voor haar vreselijk, maar ook voor haar opgroeiende kinderen.

YPS heeft twaalf vrouwen geselecteerd die allemaal een eenvoudige, maar robuuste woning krijgen. De vrouwen worden eigenaar van het huis. In veel gevallen lukt het YPS vanwege haar uitstekende naam in de regio, om van de ouders van de vrouw een stuk grond te krijgen waar het huis op gebouwd kan worden. Voor de vrouwen betekent dit een enorme vooruitgang. Niet alleen hebben ze straks een veilige plek om te wonen, ook hun aanzien in het dorp gaat erop vooruit.

Met jouw steun kunnen we beide projecten zo snel mogelijk realiseren. Help je mee?

Steun dit project

Home