Uitbreiding van een succesvolle basisschool in Senegal

In een dorpje in Senegal staat een prachtige basisschool. Van heinde en verre komen kinderen er elke dag naartoe om les te krijgen. Deze school heeft z’n zaakjes goed voor elkaar: er is een enthousiaste directeur en een zeer betrokken ouderraad.

Project in het kort

Zij hebben het de afgelopen jaren voor elkaar gekregen dat er op de school niet alleen zes lokalen zijn, maar ook zijn er nieuwe toiletten gebouwd en stoelen en tafels aangeschaft. Ook is er een waterleiding aangelegd en een zonnepaneel zorgt voor wat elektriciteit. Alles is gelukt in samenwerking met verschillende hulporganisaties. Want financiering is altijd een probleem.

Een bombol klaslokaal in Koulouck, Senegal.Een school met ambitie

De school telt 350 leerlingen. En zoals gezegd zijn er maar zes lokalen. Dat zijn bijna zestig kinderen per klas. Overvolle lokalen dus. En de school heeft ambities, ze willen graag dat de kinderen meer gaan lezen en dat ze betrokken worden bij culturele activiteiten. Daarom vraagt de school onze hulp bij de bouw van een multifunctionele ruimte met een bibliotheek. Ook willen ze graag een kamer voor de directeur bouwen en twee extra toiletten, plus oude stoelen repareren en tien nieuwe stoelen kopen.

Samen met Stichting Kakaran willen we 13.310 euro inzamelen om deze school nog beter te maken. Help je mee?

Steun dit project

Home