Op een goede computerschool in Kokrobite in Ghana ontbreken nog wc’s, een fatsoenlijke stoep en extra materialen. Help je mee?

Kinderen die met computers om kunnen gaan hebben de toekomst. Dat vindt ook de regering van Ghana. Op alle niveaus in het onderwijs wordt het leren van ICT-vaardigheden gestimuleerd. In de praktijk hebben jammer genoeg niet alle kinderen toegang tot ICT-onderwijs, omdat er te weinig computers zijn.

Project in het kort

Computerles en een bibliotheek

De Macina Foundation heeft een computerschool gebouwd waar praktijklessen worden gegeven. Het gebouw is al open en staat in Kokrobite, een plaats dichtbij de hoofdstad Accra. De school ligt op een hele centrale locatie, met veel basisscholen in de directe omgeving. Groepen kinderen komen naar de computerschool tijdens of na gewone schooltijden. Omdat de lessen door de kinderen zo gewaardeerd worden, moeten ze vaak wachten tot er een computer beschikbaar is. De stichting heeft er daarom een bibliotheek bij gebouwd, zodat kinderen ondertussen kunnen lezen.

Deze computerschool in Ghana moet worden opgeknapt
Dit is het gebouw van de computerschool

Help je mee?

Wij vragen vandaag jouw hulp om de school helemaal af te maken. Er zijn namelijk nog geen toiletten aanwezig. Daarnaast is er geen stoep en zijn er extra materialen nodig, zoals stoelen, tafels en boeken. De school wil ook graag een kopieermachine aanschaffen. Met een kopieerservice voor de hele buurt kunnen de bedrijfskosten terugverdiend worden.

Kinderen in Ghana gaan met plezier naar deze computerschool. Voor hen zijn de lessen gratis. Ook volwassen krijgen er les en betalen daar een klein bedrag voor. Steun jij deze school zodat de kinderen gemakkelijker vervolgonderwijs kunnen volgen en straks de kans op een baan kunnen vergroten?