Uitbreiding middelbare school in Zambia

Wie naar het dorp Nkulamaziba wil, moet het laatste stuk afleggen over slechte zandwegen. Dat geeft al aan hoe afgelegen deze plek is. De kinderen uit de omgeving van dit dorp in Zambia willen heel graag dat hun middelbare school groter wordt, zodat ook hun broertjes, zusjes en vrienden goed onderwijs kunnen krijgen. 

Project in het kort

Sinds 2014 ondersteunt Wilde Ganzen de bouw van een middelbare school in het afgelegen Kaindu district in Zambia. Met hulp van onze donateurs zijn er klaslokalen en woningen voor de leraren gebouwd. Inmiddels gaan al bijna 300 kinderen naar deze school en hebben twaalf leraren er een baan gevonden.

Extra klaslokalen en woningen

Maar we zijn nog niet klaar. Om alle kinderen uit de omgeving middelbaar onderwijs te geven, is een grotere school nodig. Daarom vragen we je hulp bij de bouw van twee extra klaslokalen en twee extra lerarenwoningen. Als de school in 2020 helemaal af is, is het de bedoeling dat er 800 tot 900 kinderen naartoe gaan!

Mannen aan het werk in Zambia. En dat is hard nodig, want zonder onderwijs is het voor de kinderen uit deze afgelegen regio erg moeilijk om een goede baan te vinden. Met een diploma voor middelbaar onderwijs op zak, kunnen de kinderen makkelijk doorstromen naar een vakopleiding en dat gaat hun kansen op de arbeidsmarkt enorm verbeteren!

Dit project wordt uitgevoerd door ZAP-Zambia, een organisatie waar Wilde Ganzen al jaren mee samenwerkt. ZAP heeft een eigen bouwteam van mensen uit de omgeving en de organisatie werkt nauw samen met bewoners en de overheid, die laatste betaalt de salarissen van de onderwijzers.

Help je mee deze prachtige school af te bouwen?

Steun dit project

Home