Help je mee om jaarlijks 150 jonge vrouwen en tienermoeders in Ghana de kans te geven een vak te leren, zodat ze werk kunnen vinden of een eigen bedrijfje op kunnen starten?  

Studentes van de Women Empowerment Centre tijdens een naailes.

Ghanezen van de Tumi Foundation willen dat vrouwen hun school afmaken en een vak leren. Daarom hebben ze in 2017 een Women Empowerment Centre opgericht. Op deze vakschool leren vrouwen kleding maken en krijgen ze seksuele voorlichting en gratis toegang tot anticonceptie. En met succes!

Meiden krijgen les in ondernemen

De resultaten overstijgen de verwachtingen. Met veel plezier en goede resultaten wordt er hard gestudeerd. De naai-opleiding heeft een beginners- en een gevorderden cursus. Na afronding van beide opleidingen wordt er nog een cursus ondernemerschap aangeboden. Hier leren de vrouwen – die veelal in armoede zijn opgegroeid en als tiener zwanger zijn geraakt – hoe ze een financiële administratie moeten beheren en krijgen ze les in marketing en sales. Na afronding kunnen de studenten hun eigen bedrijfje opzetten. 

Project in het kort

Uitbreiding en verbeteringen zijn nodig

Om dit vrouwencentrum financieel op eigen benen te krijgen, willen ze in Ghana graag uitbreiden en verbeteringen doorvoeren. Zo willen ze graag zonnepanelen op het dak om te besparen op energiekosten, moet er een tweede lokaal worden afgebouwd en ingericht, extra naaimachines worden aangeschaft en lesmodules ontwikkeld worden.

150 jonge vrouwen uit Kumasi in Ghana krijgen ieder jaar in dit vrouwencentrum de gelegenheid om een schoolopleiding af te ronden en een vak te leren. Het is voor deze vrouwen dé kans om de armoedespiraal te doorbreken en zelfstandig te worden.

Help jij de toekomst van deze vrouwen te verbeteren? Jouw bijdrage creëert banen voor jonge meiden en alleenstaande moeders!