Vijftien enthousiaste boeren gaan meedoen met een project om dorre landbouwgrond in het noorden van Ghana om te toveren in bloeiende moestuinen vol verse groente. 

In 2016 heeft de Ghanese organisatie Pumping for Life een proefproject opgezet voor boeren. Twee moestuinen kregen druppelirrigatie. Het bleek een groot succes met jaarlijks een goede oogst. En dat is een mooi resultaat voor een gebied waar sprake is van langdurige droogtes. Bijna de helft van het jaar valt er zo weinig regen, dat er nauwelijks voedsel geproduceerd wordt.

Project in het kort

Belangrijkste hindernis voor de mensen die er leven: het gebrek aan water. En dat terwijl er op genoeg plekken water in de grond zit. Alleen onbereikbaar zonder pomp. Reden voor stichting Pompen is Leven om de Ghanese organisatie CEAL te ondersteunen bij een nieuw waterproject.

Druppelirrigatie, moestuinen en cavia’s

Vijftien boeren gaan hun eigen moestuin aanleggen. Elke tuin wordt voorzien van druppelirrigatie. Het water komt uit waterputten die speciaal worden aangelegd, voorzien van touwpompen en reservoirs. Bij de moestuinen komen fruitbomen en stallen voor kippen, varkens, geiten en cavia’s. Ook krijgen de boeren een microkrediet, zodat ze zelf hun eigen bedrijfje op kunnen zetten. Ze krijgen daarbij een training hoe ze hun producten het beste kunnen verkopen.

Elke boer heeft een familie die afhankelijk is van de opbrengst van het land. Als dit project slaagt, dan hebben deze families voor lange tijd een beter inkomen en gezond voedsel. Help mee dit mogelijk te maken!