Watertanks voor gezond drinkwater in Kinshasa

Vind je gezond drinkwater voor iedereen belangrijk? Bij dit project kun je meehelpen duizend mensen in de Democratische Republiek Congo toegang te geven tot gezond drinkwater. Daarmee voorkomen we ziektes en hoeven mensen veel minder moeite te doen om aan water te komen.

Project in het kort

Deze duizend mensen wonen in de buitenwijken van de hoofdstad Kinshasa. Geen enkel huis hier heeft een waterleiding, er is zelfs geen waterput in de buurt. Water zit veel te diep in de grond en geen enkele waterpomp lukt het om zo diep water op te pompen. Daarnaast heeft de overheid niet de financiƫle middelen om een waternetwerk aan te leggen. De enige oplossing is het opvangen van regenwater.

Stenen watertanks

De Congolese organisatie Water for All in Congo heeft samen met de Nederlandse stichting Hart en Handen in Aktie een goede oplossing: het bouwen van regenwatertanks. Deze stenen tanks zijn eenvoudig te bouwen en zijn een goed alternatief voor plastic tanks, want het water blijft er koeler in en de tank kan gemakkelijk gerepareerd worden mocht hij stuk gaan. Alle bouwmaterialen zijn op de markt in de buurt te koop en de tanks worden gebouwd door getrainde metselaars die ook in de buurt wonen.

Kinderen staan rond emmers water in Congo.De watertanks vangen het regenwater op van de daken van de huizen. In elke tank past 5000 liter, waardoor huishoudens genoeg water hebben om de droge maanden door te komen. En ook belangrijk: de tanks gaan 25 jaar of zelfs langer mee!

Met dit project krijgen duizend mensen eindelijk toegang tot schoon drinkwater. En door de bouw van de honderd tanks krijgen ook nog eens twintig metselaars een mooi inkomen. Help je mee dit mogelijk te maken?

Steun dit project

Home