Terwijl toeristen mondjesmaat terugkeren naar Lombok na de zware aardbeving van vorig jaar, leeft een deel van de bevolking nog altijd in armoede. De gezondheidszorg op het eiland is beperkt. Met de opbrengst van dit project wordt een ziekenhuis gebouwd, zodat bewoners toegang krijgen tot betere zorg.

Sinds de zware aardbeving van vorig jaar, trekt het toerisme in Oost-Lombok weer licht aan. Goed nieuws dus! Desondanks heerst er nog altijd hoge werkeloosheid in de regio; mensen die weg kunnen trekken, gaan naar het buitenland voor een baan. Het gebrek aan goede zorg speelt hier ook een grote rol in.

Project in het kort

In de bres voor betere zorg op Lombok

Om nu en in de toekomst de bevolking betere zorg te kunnen geven, is een nieuw ziekenhuis noodzakelijk. Zo is er bijvoorbeeld grote vraag naar moeder- en kindzorg. De lokale overheidsorganisatie DMS springt voor de bevolking in de bres en wil graag dat dat ziekenhuis er komt. Ze hebben alleen niet genoeg financiële middelen.

Dat is waar de Indonesische stichting Yayasan Lombok Sahabat Bangsa en de Nederlandse stichting Vrienden van Lombok om de hoek komen kijken. Samen hebben zij al veel huizen herbouwd na de aardbeving. Zij hebben dan ook alle kennis in huis om een ziekenhuis te bouwen. Voor een bedrag van 105.000 euro kunnen diverse poliklinieken, een spoedeisende hulp, moeder-kindafdeling, laboratorium en röntgenafdeling worden gebouwd. Op een later moment volgt dan nog een tweede fase van geldinzameling, die is voor de afwerking van het pand aan de binnenzijde. Voor nu concentreren we ons op de bouw van het pand zelf.

Help mee de gezondheidszorg op Lombok te verbeteren. Dit komt de bevolking enorm ten goede!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.