De City Garden Clinic in Sierra-Leone heeft een goede reputatie. Het ziekenhuis biedt specialistische hulp in een land waar een groot gebrek is aan goede zorg. Hun gebouw is wél sterk verouderd en de hygiëne kan beter. Help mee dit aan te pakken!

Toen een klein meisje de City Garden Clinic werd binnen gebracht, kon niemand controleren wat er mis was. Bij alle ziekenhuizen in de stad Makeni (met 250.000 inwoners) in Sierra-Leone was de röntgenapparatuur stuk of de film was op. In het overheidsziekenhuis had de dokter een houten spalk om haar zere been gezet. Toch konden de dokters in de City Garden Clinic ook zonder foto’s duidelijk zien dat haar been gebroken was. Ze adviseerden een behandeling van twee maanden in het ziekenhuis.

Project in het kort

Ernstige brandwonden

Dat was voor de familie van het meisje een groot probleem. Haar moeder zat nog op school en had examens, die kon onmogelijk twee maanden bij haar dochter in het ziekenhuis zijn. En hoe moesten ze ooit de rekening betalen? Alsof dat nog niet genoeg was, wilde oma haar kleindochter meenemen naar de kruidendokter. Dat probeerde dokter Erdi Huizinga, een Nederlandse arts in dit ziekenhuis, met alle macht tegen te houden. Want die kruidenman legt kokendhete bladeren op het gebroken been, waardoor ernstige brandwonden kunnen zorgen voor ontstekingen en soms zelfs amputaties…

In de City Garden Clinic wordt daarentegen goede medische zorg geboden. Wat erg belangrijk is, want de gezondheidszorg in Sierra-Leone laat zeer te wensen over. Specialistische hulp is vaak niet beschikbaar.

Goede specialistische zorg

Samen met stichting Smarter Hospital wil de kliniek graag haar gebouw renoveren en uitbreiden. En dat is nodig ook. Het gebouw is sterk verouderd en dit komt de hygiëne en professionele uitstraling niet ten goede. Verder beschikt het ziekenhuis niet over de middelen om medisch afval zorgvuldig te verwerken en heeft het geen röntgenapparaat.

Het meisje met haar gebroken been is gelukkig in het ziekenhuis gebleven en kon na twee maanden weer lopen! Het zou prachtig zijn als deze goede en specialistische zorg voor iedereen in de stad Makeni beschikbaar blijft. Help je mee? Met jouw bijdrage wordt het gebouw opgeknapt, inclusief de toiletten, wordt er een verbrandingsoven aangeschaft en wordt een aparte ruimte gemaakt voor een röntgenapparaat (voor het apparaat zelf wordt in een volgende fase geld ingezameld).

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.