60 zonnepanelen voor een mooi jongerencentrum in Somalie. Help je mee om die aan te schaffen?

Project in het kort

In 2015 heeft Wilde Ganzen de bouw van een jongerencentrum in Garowe, Somalië, gesteund. Er staat nu een prachtig centrum dat veel gebruikt wordt. Het centrum, met de naam ‘To the Point’, biedt jongeren de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden te verbeteren en ervaringen te delen met leeftijdsgenoten. Er wordt gedebatteerd over vrede, veiligheid en leiderschap. Er zijn trainingen en er is huiswerkbegeleiding. Alles met als doel jongeren zelfbewuster te maken, zodat ze hun eigen land gaan opbouwen en kansen pakken op de arbeidsmarkt.

Er is alleen een probleem: de stroom valt vaak uit en dat is erg vervelend voor de verlichting in het pand en het gebruik van de computers. De stroom die wel wordt geleverd is ook nog eens erg duur en voor het jongerencentrum moeilijk op te brengen.

Een vrouw in Somalië kijkt een boek in. De zon schijnt er bijna altijd

Stichting Kaalo wil daarom 60 zonnepanelen aanschaffen en op het platte dak van het gebouw plaatsen. Een ideale en duurzame manier van stroomopwekking in een land waar de zon uitbundig schijnt. Naast de installatie worden er twee jonge werknemers opgeleid voor het onderhoud van de panelen. De energiekosten die daarna nog over zijn, kunnen betaald worden uit de opbrengst van de kantine en de verhuur van kantoorruimtes. De zonnepanelen worden in de buurt aangeschaft.

Help mee dit duurzame project te financieren. Met jouw hulp kunnen jaarlijks 1.000 jongeren elke dag en avond in het centrum terecht voor activiteiten waar ze hun eigen toekomst én dan van Somalië mee kunnen verbeteren.