Een zorgboerderij voor mensen met een beperking en autisme in Tanzania wil graag een waterinstallatie aanleggen, dieren kopen en een voorlichtingsprogramma starten.

In een samenleving waar voor veel mensen het dagelijks overleven veel energie vraagt, vallen autisten en mensen met een verstandelijke beperking volledig buiten de boot. Zij worden in Tanzania sociaal niet geaccepteerd en vaak binnen gehouden. Door gebrek aan kennis en doordat er een groot taboe heerst op dit onderwerp, is er weinig aandacht voor deze groep mensen. Zelfs kinderen die alleen maar een fysieke handicap hebben, krijgen niet de mogelijkheid om te leren.

Meedoen in de samenleving

Stichting Mark staat voor Make Autism Really Known. Zij willen autisten en mensen met een beperking laten meedoen in de samenleving. In Mangalali, in Tanzania, zijn ze daarom bezig een zorgboerderij op te zetten waar de doelgroep onder begeleiding actief aan de slag kan in de landbouw, veeteelt, horeca en schoonmaak. Centraal staat het benutten van hun talenten. Er wonen inmiddels negen jongvolwassenen op de zorgboerderij.

Wij kunnen ze vandaag helpen met de aanleg van een waterinstallatie. Er is nu namelijk geen waterbron bij de boerderij. Water moet ingekocht en gebracht worden, wat veel tijd en geld kost. En omdat ze graag de moestuin en het aantal dieren willen uitbreiden, wordt de vraag naar water alleen maar groter.

Interactie en voorlichting

Met jouw hulp kan de zorgboerderij een watertank aanschaffen, leidingen aanleggen, kranen en douches. Het hele systeem werkt op zonne-energie en er komt tevens een watertappunt bij de ingang van de boerderij, zodat ook de dorpsbewoners schoon drinkwater kunnen komen halen. Dit bevordert tevens de interactie tussen het dorp en de boerderij. Daarnaast willen ze konijnen en geiten kopen, een schuur bouwen en – zeker niet onbelangrijk – een voorlichtingsprogramma opzetten voor de twee scholen in de buurt.

Op deze manier komen mensen met een beperking of autisme uit hun isolement en krijgen ze een zinvolle dagbesteding. Help je mee?

Project in het kort