Wilde Ganzen helpt mee om van jouw project een succes te maken. Wij steunen wereldwijd kleine ontwikkelingsprojecten die gezamenlijk zijn opgezet door mensen ter plekke én ondernemende Nederlanders. Dit doen we door middel van financiële steun, kennis en ons netwerk. Zo maken we samen – misschien ook binnenkort wel met jou – een groot verschil.

Wat Wilde Ganzen biedt

Als het project door Wilde Ganzen wordt goedgekeurd, verhogen we de fondsen die je zelf werft met 50%. Elke euro is dan dus 1,50 waard. Dat betekent dat Wilde Ganzen éénderde van het totaal benodigde projectbedrag voor zijn rekening neemt. Op deze manier steunen we jaarlijks zo’n 350 projecten.

Naast financiële steun biedt samenwerken met Wilde Ganzen nog meer voordelen, zoals:

  • Professioneel advies en begeleiding
  • Uitgebreide landenkennis
  • Trainingen, themabijeenkomsten en netwerkevenementen
  • Naamsbekendheid; het Wilde Ganzen-logo als ‘keurmerk’ bij fondsenwerving en communicatie.

Voor projecten van maximaal €6.000 hebben we in samenwerking met onze partner Partin zelfs een speciaal programma: Wilde Ganzen Klein. In een paar Skype-sessies van circa een uur werk je jouw projectidee verder uit met andere aanvragers. Valt je project binnen de voorwaarden en kom je er met een aangescherpt plan uit, dan financiert Wilde Ganzen de helft van het budget.

Meer over Wilde Ganzen Klein

 

De driehoek: zó werken we samen

Wilde Ganzen werkt altijd samen met twee partijen: jouw organisatie als ‘Particulier Initiatief’ in Nederland en de lokale partner als Projecteigenaar. Het Particulier Initiatief werft fondsen voor het betreffende project en ondersteunt de lokale partner met expertise. De lokale partner dient het projectvoorstel in, voert het project ter plaatse uit en legt verantwoording af aan Wilde Ganzen. Wij geven financiële steun en delen onze kennis en ervaring. Samen maken we het verschil.

Heb jij een mooi idee voor een project?

Start een project