Archief

  • Ondanks corona en een staat van beleg blijven deze jongeren enthousiast

    In Guatemala kijkt een groep van vijftig jongeren uit de regio Tucurú met meer optimisme naar de toekomst. Ze komen allemaal uit traditionele Maya-families en kunnen dankzij stichting Nuenen-Guatemala en Wilde Ganzen een praktische landbouwtraining volgen.

    • Project
    • Geen honger
    • Verantwoorde consumptie en productie
    • Guatemala
    Lees meer
  • Zoet project in Tanzania: de beloning van honing

    Maria Tambo is imker. Ze woont in Tanzania en oogst ieder jaar vele kilo’s aan honing. Met jouw hulp leerde ze om er zuivere honing, bijenwas en kaarsen van te maken. Twintig kilo ruwe honing levert Maria ongeveer honderd euro op. In een land waar een gemiddeld jaarinkomen…

    • Project
    • Verantwoorde consumptie en productie
    • Tanzania
    Lees meer
  • Boeren in Malawi hebben zeven keer grotere oogst op kurkdroge grond

    Er was 100.000 euro nodig om boeren in Malawi te leren op een duurzame manier maïs te verbouwen. In september vorig jaar vroegen wij u samen met de Nederlandse stichting The Art of Charity mee te helpen de honger te bestrijden. Dit is gelukt: “We hadden…

    • Project
    • Verantwoorde consumptie en productie
    • Malawi
    Lees meer
  • Het hele jaar door groente verbouwen in Bosnië en Herzegovina

    Eerst werd groente in plastic kassen verbouwd, maar nu is er een grotere, glazen kas in de stad Tuzla in Bosnië en Herzegovina. Dit betekent meer te eten en een hogere opbrengst voor 45 families en ouderen. Vervanging tunnelkas om groente te verbouwen De kassen zijn speciaal voor een groep van…

    • Project
    • Verantwoorde consumptie en productie
    • Bosnië en Herzegovina
    Lees meer
  • Hoe een koe welvaart en hoop brengt in Cambodja

    Sommige ontwikkelingsprojecten zijn briljant in al hun eenvoud: geef een arm gezin op het platteland van Cambodja een koe in bruikleen en het kalfje dat daarna wordt geboren, mogen ze houden. Carola Käller van stichting Hopeful Children Center vertelt over het succes. Hoe werkt de ‘koeienbank’? “Het concept is simpel…

    • Project
    • Verantwoorde consumptie en productie
    • Cambodja
    Lees meer
  • Slim en besparend koken op biogas bij plattelandsschool

    De Nakake middelbare school in het dorp Nyakatuntu kookt tegenwoordig op biogas. Wat daar de voordelen van zijn? Bomen blijven gespaard, het is goedkoop, veilig, gezond en bovenal: duurzaam. De zogenaamde ‘biogasvergister’ produceert bijna voldoende om dagelijks voor alle 450 leerlingen te koken. Een mooi project dat eind februari werd…

    • Project
    • Schoon water en sanitair
    • Verantwoorde consumptie en productie
    • Tanzania
    Lees meer