Schuur van een maismolen in Tanzania met kinderen

1 Samenwerken met Wilde Ganzen

Armoede bestrijden kun je niet alleen. Daarom is Wilde Ganzen altijd op zoek naar nieuwe projecten die voor structurele verbetering zorgen. Lees snel verder hoe je een aanvraag start, wat onze voorwaarden zijn en hoe de samenwerking met Wilde Ganzen eruitziet.

De basisvoorwaarden

Wilde Ganzen werkt graag samen met ondernemende mensen. Voor deze samenwerking hebben we een aantal voorwaarden (pdf) opgesteld. Door de Quickscan te doen zie je snel of je aan de belangrijkste voldoet. We kijken bijvoorbeeld of het project plaatsvindt in een land dat op de DAC-lijst (pdf) staat, of je organisatie in Nederland geregistreerd staat en of je samenwerkt met een lokaal geregistreerde partner.

Een aanvraag starten

Denk je dat je initiatief bij ons past? Quickscan gedaan? Aanmelden kan via de knop op deze pagina. De servicedesk neemt dan zo snel mogelijk contact op. Als het project aan onze voorwaarden voldoet en voldoende aansluit bij ons beleid volgt er een kennismaking. Daarna kun je samen met je lokale partner de projectaanvraag indienen. Na 6 weken ontvangen jullie bericht of de aanvraag is geaccepteerd.

Wat Wilde Ganzen biedt

Als het project door Wilde Ganzen wordt goedgekeurd, verhogen we de fondsen die je zelf werft met 50%. Elke euro is dan dus 1,50 waard. Dat betekent dat Wilde Ganzen éénderde van het totaal benodigde projectbedrag voor zijn rekening neemt. Op deze manier steunen we jaarlijks zo’n 350 projecten.

Naast financiële steun biedt samenwerken met Wilde Ganzen nog meer voordelen, zoals:

  • Professioneel advies en begeleiding
  • Uitgebreide landenkennis
  • Trainingen, themabijeenkomsten en netwerkevenementen
  • Naamsbekendheid; het Wilde Ganzen-logo als ‘keurmerk’ bij fondsenwerving en communicatie.

De driehoek: zó werken we samen

Wilde Ganzen werkt altijd samen met twee partijen: jouw organisatie als ‘Particulier Initiatief’ in Nederland en de lokale partner als Projecteigenaar. De driehoek hiernaast laat de werkwijze zien. Het Particulier Initiatief werft fondsen voor het betreffende project en ondersteunt de lokale partner met expertise. De lokale partner dient het projectvoorstel in, voert het project ter plaatse uit en legt verantwoording af aan Wilde Ganzen. Wij geven financiële steun en delen onze kennis en ervaring. Samen maken we het verschil.

23145_WG_PROJECT_DEF

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.