Wilde ganzen zijn initiatiefnemers. Ze bundelen hun kracht en gaan uitdagingen aan.

Vacature Senior Marketeer/Fondsenwerver Acquisitie en Campagnes (36 uur p/week)

Ter versterking van de afdeling ‘Marketing, Communicatie en Fondsenwerving’ is Wilde Ganzen op zoek naar een Senior Marketeer/Fondsenwerver Acquisitie en Campagnes voor 36 uur per week. Wij verwelkomen in ons team graag een professional met ruime ervaring  in marketing en fondsenwerving, bij voorkeur binnen de goede doelen wereld.

 

Over Wilde Ganzen

Wilde Ganzen gelooft dat kleinschalige, duurzame projecten het verschil maken voor mensen die in armoede leven. Onze werkwijze is uniek, hij werkt en we zijn er trots op. Wij staan voor mensen die zelf iets doen tegen armoede in de wereld. Door middel van een financiële bijdrage, kennis en expertise stimuleren wij projecten en sociale ondernemingen die voortkomen uit gezamenlijk initiatief van mensen die in armoede leven én bevlogen Nederlanders. Ook versterken we de kracht van mensen die in arme omstandigheden leven om in eigen land fondsen en middelen te mobiliseren. Voor een directe én een structurele verbetering van hun situatie en een kansrijke toekomst.

Voor de komende jaren zijn er ambitieuze plannen om meer naamsbekendheid en draagvlak te krijgen bij het publiek en te groeien in onze inkomsten. De afdeling Marketing, Communicatie & Fondsenwerving speelt hierin een cruciale rol. Ze draagt zorg voor het voorbereiden en realiseren van de communicatie- en marketingstrategieën en -plannen van Wilde Ganzen. De afdeling bestaat uit 5 communicatiespecialisten, 4 fondsenwervers, 2 service desk medewerkers en een afdelingsassistent. Het team Fondsenwerving draagt zorg voor het werven van de benodigde financiële middelen. Particuliere donateurs, vermogensfondsen, bedrijven, stichtingen en nalatenschappen vormen de voornaamste inkomstenbronnen.

Over de functie

De collega die we zoeken is verantwoordelijk voor de acquisitie van donateurs, innovatie  van wervingsconcepten en wervingscampagnes die het publiek mobiliseren. Denk hierbij aan DM, DD en TM, maar ook aan TV, online en events. In het bijzonder het optimaliseren van de door-to-door werving vraagt je onmiddellijke aandacht.

Je bent verantwoordelijk voor een belangrijk deel van het fondsenwervingsbudget en de particuliere inkomsten. Je weetkansen in kaart te brengen, doelstellingen te formuleren en deze te vertalen in strategie en acties.  Het bewaken van de Return on Investment (ROI) op de vastgestelde budgetten wordt door jou in alles meegenomen. Je kan daarvoor goed en duidelijk rapporteren en plannen bijstellen. Vernieuwing is van essentieel belang in de fase waarin Wilde Ganzen nu zit.

De uitdaging in deze functie ligt, naast het optimaliseren van de bestaande programma’s, in het (mede) ontwikkelen van innoverende fondsenwervende concepten en proposities. Centraal hierin staat het activeren van onze achterban die betrokken is bij onze unieke manier van armoedebestrijding. Je stuurt verschillende collega’s binnen het team fondsenwerving functioneel aan, waaronder de fondsenwerver Loyaliteit en Behoud en de medewerker donateursservicedesk. Binnen de afdeling werk je nauw samen met communicatie en PR collega’s. Maar ook daar buiten zoek je verbinding met andere afdelingen (inhoud, projecten, financiën, ICT) om alle kansen te benutten. In deze functie is een proactieve houding, innovatiekracht, creativiteit en een goed financieel inzicht onontbeerlijk. Je rapporteert aan het Hoofd Marketing, Communicatie en Fondsenwerving en werkt daar ook nauw mee samen.

Taken

 • Het opstellen, uitvoeren en optimaliseren van de wervingsprogramma`s voor de diverse doelgroepen;
 • Het ontwikkelen van nieuwe campagnes en proposities. Bedenken en implementeren van (online en offline) marketingacties;
 • Het initiëren en uitvoeren van pilots wat betreft nieuwe kanalen en/of doelgroepen;
 • Het volgen van relevante trends en ontwikkelingen in de markt en op het gebied van innovatie;
 • Het bewaken van budgetten, managementrapportages en analyseren van acties;
 • Het opstellen van jaarplannen;
 • Het adviseren van collega’s op het gebied van werving achterban.

Wie ben jij:

 • We zoeken een enthousiaste collega met een HBO/WO opleiding (in de richting van commerciële economie, marketing);
 • Je hebt minimaal 5 jaar uitgebreide werkervaring opgedaan in een marketing / fondsenwerving functie (consumentenmarkt) binnen de non-profit;
 • Je hebt een duidelijke en inspirerende visie, die je weet te koppelen aan een gedegen strategie en implementatie;
 • Je bent conceptueel sterk en in staat om goede verbindingen te leggen;
 • Je hebt aantoonbare ervaring en successen behaald met verschillende kanalen zoals door-to-door, direct mail, telemarketing en online;
 • Je bent analytisch ingesteld, cijfermatig goed onderlegd, zorgvuldig en gestructureerd en gewend vanuit de database te werken;
 • Je bent een teamspeler, commercieel ingesteld en een krachtige persoonlijkheid, die helder en duidelijk communiceert en weet te verbinden;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en je brengt projecten in een stroomversnelling.
 • Het opstellen van plannen en budgetten is voor jou een tweede natuur. Net als het maken van rapportages en analyses;
 • Je bent maatschappelijke betrokken en hebt affiniteit met de doelstelling van Wilde Ganzen. 

Wij bieden jou:

 • Een contract voor één jaar op basis van 36 uur per week met de mogelijkheid tot verlenging
 • Een passende salariëring in schaal 10 van de arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk Nederland (kerkelijk werkers). Inschaling zal plaatsvinden op basis van opleiding en relevante werkervaring.
 • 8% Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering behoren tot de arbeidsvoorwaarden. Evenals een pensioenregeling
 • Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid in een professionele en dynamische organisatie binnen een leuk team.

Informatie en reageren:

Als je enthousiast bent over deze functie en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je je motivatie  en Curriculum Vitae vóór 20 oktober  2016 mailen t.a.v. Esther Meester naar vacatures@wildeganzen.nl  o.v.v. “Senior Marketeer/Fondsenwerver Acquisitie en Campagnes”. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 24 oktober a.s.