De Belastingdienst een deel van uw gift laten betalen? Dat kan. Als u ons vijf jaar lang met een vast, zelf gekozen bedrag steunt en dit vastlegt in een overeenkomst, is uw gift volledig aftrekbaar van de belasting.

Afhankelijk van uw inkomen krijgt u tot de helft van uw gift terug. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Belastingdienst. Uw gift is dus meer waard, zonder dat het u meer kost! Voorheen was hiervoor een notariële akte vereist, maar nu kunt u dit direct met ons regelen.

Voordeel berekenen
Benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw gift? Doe de gratis check.
Direct aan de slag
Download het schenkingsformulier en stuur deze ondertekend retour.

Belastingvoordeel: meer doen met hetzelfde geld

Een periodieke gift is dus meer waard doordat u meer kunt geven zonder dat het u meer kost. Door slim om te gaan met dit belastingvoordeel kunt u uw donatiebedrag zelfs verhogen. De belastingdienst betaalt in dat geval mee aan uw gift. Bruto geeft u meer, maar netto blijft u hetzelfde betalen. Voordeel is dat Wilde Ganzen meer kan investeren in projecten en programma’s. Via de rekenhulp kunt u dit voordeel berekenen.

Print het schenkingsformulier uit en stuur het ingevuld naar ons op. U kunt het ook digitaal invullen, afdrukken, ondertekenen en naar ons opsturen, maar let op: het is helaas niet mogelijk het formulier ingevuld op te slaan op uw computer. Een kopie van het formulier sturen wij u ondertekend terug. Ontvangt u het formulier liever per post? Neem dan contact op met Viola van Dalfsen.

"Vragen over belastingaftrek? Neem contact met mij op:"

Viola van Dalfsen

Serviceteam Fondsenwerving
service@wildeganzen.nl 033-2045555
Viola van Dalfsen

Ja, u kunt de overeenkomst schriftelijk opzeggen. Let wel op: als u stopt met geven binnen 5 jaar (zonder geldige reden) dan vervalt het recht om de schenking af te trekken. Ook van eerdere jaren waarin de schenking wel werd voldaan.

Ja, deze termijn van 5 jaar is verplicht. Uitzonderingen zijn te vinden op de website van de Belastingdienst.

Wanneer uw donatie is vastgelegd, kunnen wij ervan uitgaan dat het bedrag daadwerkelijk binnenkomt. Het geeft ons dus zekerheid qua inkomsten op de langere termijn. Hierdoor kunnen wij beter inschatten hoeveel wij kunnen investeren in de projecten.

Een ander voordeel geldt als u ervoor kiest om uw fiscale voordeel ook aan Wilde Ganzen te geven. In dat geval krijgen wij meer inkomsten, terwijl u hetzelfde betaalt.

In de bevestiging van de overeenkomst ontvangt u van ons een uniek transactienummer. Dit unieke nummer dient u door te geven aan de Belastingdienst. In het begin van elk kalenderjaar ontvangt u van ons een bevestiging van uw giften over het afgelopen jaar.

Daarnaast heeft u bij het invullen van uw belastingaangifte het RSIN-nummer van Wilde Ganzen nodig. Dit is het nummer waaronder Wilde Ganzen bij de Belastingdienst bekend is. Ons RSIN-nummer is 004040569.

Dit is geen probleem. De overeenkomst stopt altijd bij overlijden. U zult uw nabestaanden er dus nooit mee belasten. Voor ieder jaar dat u de overeenkomst hebt, ontvangt u wel het fiscale voordeel.

Dit gaat automatisch. Uw lopende donatie komt automatisch te vervallen wanneer u een periodieke schenking aangaat.

Ja, dat kan. U bent wel verplicht om vóór 1 januari het hele jaarbedrag te betalen. Dit betekent dat u in het resterende deel van het eerste jaar evenveel betaalt als wat u daarna per jaar betaalt. Dit is een regel van de Belastingdienst.