Wilt u iets blijvends nalaten? Neem Wilde Ganzen dan op in uw testament. Ook u kunt door iets na te laten aan Wilde Ganzen bijdragen aan een wereld waarin mensen hun leefomstandigheden écht kunnen verbeteren. Is dat geen mooie gedachte?

Dankzij nalatenschappen worden overal ter wereld scholen gebouwd, waterpompen aangelegd en klinieken gebouwd in gebieden waar voor mensen geen goede medische zorg bestond.

"Meer weten? Ik ga graag persoonlijk met u in gesprek over de mogelijkheden."

Emmy Janssen

Relatiemanager Nalatenschappen en Bijzondere Giften
emmy@wildeganzen.nl 033-2045522
Emmy Janssen

Hoe kan ik nalaten aan Wilde Ganzen?

Met een nalatenschap aan Wilde Ganzen draagt u bij aan een wereld waarin mensen die in armoede leven hun leefomstandigheden zelf kunnen verbeteren. Als u er niet meer bent, zorgen wij ervoor dat uw idealen voortleven en de dromen van mensen in ontwikkelingslanden werkelijkheid kunnen worden.

U kunt op twee verschillende manieren aan ons nalaten:

Erfstelling
U kunt ervoor kiezen om Wilde Ganzen als (mede)erfgenaam op te nemen in uw testament. U kunt één of meerdere erfgenamen benoemen en bepalen welk percentage van uw nalatenschap iedere erfgenaam ontvangt. Na aftrek van kosten, schulden en legaten wordt uw nalatenschap verdeeld onder de erfgenamen.
Legaat
U kunt Wilde Ganzen benoemen tot legataris. Wij krijgen dan een legaat. Dat is een vastgesteld bedrag, een percentage van uw nalatenschap of bepaalde goederen zoals een huis of een kunstwerk. Een combinatie van erfstelling en legaat kan ook. Een notaris kan u hier advies over geven.
Jacqueline Kraft van Ermel foto en copyright Leonard Fäustle

Jacqueline Kraft

nam Wilde Ganzen op in haar testament

“Samen met Emmy Janssen van Wilde Ganzen heb ik specifiek bepaald dat mijn geld straks naar onderwijsprojecten voor meisjes in Azië gaat.”

Goed om te weten

  • Heeft u een bijzondere band met een specifiek land of thema – bijvoorbeeld onderwijs of medische zorg? Laat het ons vooraf weten, dan kijken we samen naar een specifieke besteding van uw nalatenschap.
  • U kunt de hele afwikkeling van uw nalatenschap aan ons overdragen. Als executeur wikkelen wij dan alle praktische, administratieve en financiële zaken na uw overlijden zorgvuldig af. Precies zoals u dat wenst. Wanneer u dit overweegt, neem dan contact met ons op om de voorwaarden te bespreken.
  • Wilde Ganzen hoeft geen erfbelasting te betalen, dus het gehele bedrag dat u nalaat gaat naar armoedebestrijding.

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

— Emmy Janssen - Relatiemanager Nalatenschappen en Bijzondere Giften

Handig: een erfenisdossier helpt u op weg

Het is niet alleen fijn, maar ook efficiënt voor de executeur als hij of zij op de hoogte is van de belangrijkste praktische en administratieve zaken. Daarvoor hebben wij het erfenisdossier opgesteld.Hierin kunt u eenvoudig een overzicht maken van uw uitvaartwensen, bezittingen, financiën, verzekeringen en lidmaatschappen. We sturen het graag vrijblijvend naar u toe.

Uw notaris heeft nodig:
Als u Wilde Ganzen wilt opnemen in uw testament zijn voor de notaris de volgende gegevens van belang: Stichting Wilde Ganzen/IKON, gevestigd te Amersfoort. Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41192276.
Staan wij al in uw testament?
Wij waarderen het als we dit nu al mogen weten en willen u graag daarvoor ook persoonlijk bedanken. Als u Wilde Ganzen als executeur in uw testament benoemd hebt, is het belangrijk dat wij daarvan op de hoogte zijn. Alle informatie behandelen we uiteraard vertrouwelijk.

Persoonlijk contact?

Wilt u graag in een persoonlijk gesprek uw vraag aan ons stellen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Emmy Janssen. Zij onderhoudt bij Wilde Ganzen de contacten met mensen die overwegen ons in een testament op te nemen. Emmy maakt graag met u een afspraak om telefonisch, op kantoor in Amersfoort of eventueel bij u thuis, te praten over uw wensen.

Vraag de brochure aan