Geen honger: een voorwaarde voor ontwikkeling

Voor ons is het zo normaal: drie keer per dag een gevarieerde maaltijd. Het geeft ons de kracht en de energie om naar school te gaan, te ondernemen en ons fit te voelen. Goed en gezond eten is daarom de sleutel tot vooruitgang. Door te focussen op duurzame voedselproductie, zorgen we voor fitte, ondernemende mensen en economische kansen.

De praktijk
Wereldwijd zijn 690 miljoen mensen chronisch ondervoed. Door honger kunnen mensen zich niet ontwikkelen zoals ze zouden willen, omdat zij vooral bezig zijn met de vraag waar de volgende maaltijd vandaan komt. Daar komt bij dat de kwaliteit van voedsel vaak tekort schiet. Dit zorgt bij veel mensen voor een gebrek aan voedingsstoffen.
De oplossing
Een volle maag is de motor van vooruitgang. Voedselzekerheid staat daarom aan de basis van duurzame armoedebestrijding. Daarbij moet niet alleen gekeken worden naar de hoeveelheid voedsel, maar ook naar de kwaliteit. Door toegang tot gezond en betaalbaar voedsel, kunnen kinderen zich beter ontwikkelen.
Onze aanpak
Voedselzekerheid betekent zorgen voor een gezond dieet voor een groeiende wereldbevolking, op basis van duurzame voedselsystemen. Wij steunen organisaties die duurzame projecten opzetten om gezond voedsel te verbouwen. Denk aan een moestuin bij een school of de ontwikkeling van een moderne agrarische opleiding.