Wilt u met uw donatie een blijvende impact maken op de levens van mensen in armoede? Met een Fonds op Naam bij Wilde Ganzen bent u persoonlijk betrokken bij de besteding van uw donatie. Zo komt uw gift terecht bij projecten die u belangrijk vindt.  

Een Fonds op Naam: wat is dat? 

Met een Fonds op Naam richt u uw eigen fonds op binnen Wilde Ganzen. U bepaalt zelf de naam van uw fonds en de doelstelling, die past binnen de missie van Wilde Ganzen: armoedebestrijding. De minimale schenking voor een Fonds op Naam bedraagt 50.000 euro, via een eenmalige schenking of 10.000 euro per jaar voor vijf jaar (periodiek schenken). 

Een fonds op naam is een ideale manier voor particulieren, stichtingen en bedrijven om kleinschalige  ontwikkelingsprojecten te steunen 

Waarom kiezen voor een Fonds op Naam bij Wilde Ganzen? 

Maak het persoonlijk: Geef uw fonds een unieke naam, ter ere van een dierbare of gekoppeld aan een belangrijk thema. 

Stel gerichte doelen: Kies een projectland of thema dat u aan het hart ligt zoals 

  • Onderwijs: Scholing voor kinderen en jongeren in armoede. 
  • Gezondheidszorg: Basiszorg voor mensen in afgelegen gebieden. 
  • Voedselvoorziening: Landbouwprojecten die voedseltekorten tegengaan. 
  • Klimaatverandering: Projecten die helpen om de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden. 

Profiteer van belastingvoordeel: Uw schenking is aftrekbaar van de belasting en vrijgesteld van schenkingsrecht. 

Eenvoudig op te richten: Wilde Ganzen regelt alle administratieve en juridische zaken. U hoeft geen aparte stichting op te richten. 

Persoonlijke begeleiding: U heeft een vast contactpersoon bij Wilde Ganzen die u adviseert en ondersteunt. 

Maak samen met Wilde Ganzen het verschil in de strijd tegen armoede. 

Wilde Ganzen steunt al meer dan 65 jaar aanpakkers. Mensen die armoede van onderop doorbreken door met kleine, slimme projecten cruciale vooruitgang te creëren in hun eigen buurten en dorpen. Met zichtbare resultaten op korte termijn. Zo kunnen we samen armoede van onderop doorbreken.  

Wilde Ganzen steunt honderden projecten per jaar, er valt voor u veel te kiezen. Elk project wordt door Wilde Ganzen begeleid. Onze deskundige medewerkers denken mee over de inhoud en aanpak van projecten. Duurzaamheid en een gedegen exit-strategie staan hoog op onze lijst van aandachtspunten. Na afloop controleren onze medewerkers het eindresultaat, regelmatig bezoeken ze zelf projecten en we overleggen intensief met de betrokken organisaties in Nederland en het land van uitvoering. 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Maaike Koomen

Manager Communicatie en Fondsenwerving

maaike@wildeganzen.nl