Wordt mijn geld wel goed besteed? Dit vragen mensen zich terecht af als ze overwegen een goed doel te steunen. Wilde Ganzen heeft transparantie hoog in het vaandel staan en vindt het belangrijk om verantwoord om te gaan met iedere gedoneerde euro.

Wat gebeurt er met jouw euro?Jouw euro ontleed.

  • 88,5 cent besteden wij aan onze doelstelling om armoede te doorbreken; steun voor projecten, training en voorlichting
  • 8,8 cent investeren we in de werving van donateurs
  • 2,7 cent geven we uit aan administratiekosten

Bij wie komt jouw donatie terecht?

Jouw donatie komt terecht bij organisaties waar wij nauw mee samenwerken, bij mensen die we vaak persoonlijk kennen en die een steuntje in de rug nodig hebben om een project tot een succes te maken. Alle donaties voor een project zijn geoormerkt, dat betekent dat jouw donatie alleen bestemd is voor een specifiek project. Met een structurele donatie steun je honderden projecten, die Wilde Ganzen jaarlijks helpt te realiseren.

Wat als de opbrengst voor een project hoger is dan beoogd?

Ontvangt Wilde Ganzen voor een project meer dan nodig is, dan is de meeropbrengst bestemd voor een soortgelijk project.

2020: 562 projecten wereldwijd

Mede dankzij de steun van donateurs heeft Wilde Ganzen in 2020 562 projecten gesteund, waarvan 263 coronaprojecten. In totaal werden in 2020 239 projecten succesvol afgerond.

In 2020 steunden we 562 projecten, waarvan 263 coronaprojecten

CBF-erkenning

Wilde Ganzen heeft het CBF-Keurmerk sinds 2001. Met dit keurmerk geeft het Centraal Bureau Fondsenwerving aan dat Wilde Ganzen verantwoord omgaat met het door jou geschonken geld. Alle houders van het CBF-keurmerk houden zich aan dezelfde keurmerkregels voor bestuur, beleid, fondsenwerving, bestedingen en verslaggeving.

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd.

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen via 033-2045555 of service@wildeganzen.nl.