Wordt mijn geld wel goed besteed? Dit vragen mensen zich terecht af als ze overwegen een goed doel te steunen. Wilde Ganzen heeft transparantie hoog in het vaandel staan en vindt het belangrijk om verantwoord om te gaan met iedere gedoneerde euro.

Wat gebeurt er met jouw euro?

Jouw euro ontleed

Bij wie komt jouw donatie terecht?

Jouw donatie komt terecht bij organisaties waar wij nauw mee samenwerken, bij mensen die we vaak persoonlijk kennen en die een steuntje in de rug nodig hebben om een project tot een succes te maken. Alle donaties voor een project zijn geoormerkt, dat betekent dat jouw donatie alleen bestemd is voor een specifiek project. Met een structurele donatie steun je honderden projecten, die Wilde Ganzen jaarlijks helpt te realiseren.

Gesteunde projecten in 2023 per sector

Wat als de opbrengst voor een project hoger is dan beoogd?

Het kan gebeuren dat we meer geld ophalen voor een project dan nodig is. In dat geval gaat de meeropbrengst naar een soortgelijk project.

CBF-erkenning

Sinds 2001 heeft Wilde Ganzen heeft het CBF-Keurmerk. Dit keurmerk, van het Centraal Bureau Fondsenwerving, geeft aan dat Wilde Ganzen verantwoord omgaat met haar donaties. Alle houders van het CBF-keurmerk houden zich aan dezelfde keurmerkregels voor bestuur, beleid, fondsenwerving, bestedingen en verslaggeving.

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd.

Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op via 033-2045555 of service@wildeganzen.nl.