Geef aan het Fonds Klimaat en milieu

Wilde Ganzen steunt jaarlijks tientallen projecten op het gebied van klimaat en milieu om het leven van mensen in armoede te verbeteren. Steun jij onze werkwijze op dit gebied? Maak dan een eenmalige gift over naar het Fonds Klimaat en milieu.

Wilde Ganzen gebruikt het Fonds Klimaat en milieu voor de financiering van projecten die onder de noemer klimaat en milieu vallen. Ieder jaar zijn er binnen dit thema tientallen projecten waar we onze steun aan toezeggen. De financiering daarvoor komt uit donaties gericht aan een specifiek project, uit het Fonds Klimaat en milieu, of uit de algemene middelen.

Specifieke projectdonaties ontvangen we vooral voor projecten die we centraal zetten in onze communicatie, bijvoorbeeld als project in beeld. Daarnaast zijn er projecten die we niet uitlichten, maar waar we natuurlijk wel financiering voor zoeken.

We streven ernaar om de middelen in het fonds zo snel mogelijk in te zetten voor de financiering van klimaat- en/of milieuprojecten. Het kan zijn dat er tijdelijk een buffer wordt opgebouwd, maar het duurt niet langer dan een half jaar voordat een donatie aan een relevant project wordt besteed.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het Fonds Klimaat en milieu verzamelt donaties en financiert hieruit verschillende projecten die overeenkomen met dit thema. Bij de accountantscontrole wordt nagegaan of dit proces goed is uitgevoerd.

Dat kan! Op onze website kun je een selectie vinden van projecten waar je aan kunt doneren. Ook hierbij geldt dat 100% van je donatie terecht komt bij het project van jouw keuze.

Wil je € 1.000 of meer doneren? Of wil je een specifiek project steunen? Neem dan contact op met Emmy Janssen, Relatiemanager bijzondere giften, via e-mail emmy@wildeganzen.nl of telefoon 033-2045522.

Wilde Ganzen heeft nog vijf andere themafondsen:

  • Kinderwelzijn
  • Gezondheidszorg
  • Voedselzekerheid
  • Onderwijs
  • Water en sanitatie
Steun Wilde Ganzen

Ja, ik geef voor een leefbaar klimaat

De klimaatcrisis is het meest uitdagend voor mensen die in armoede leven. Droogte en overstromingen zorgen voor misoogsten en extreme hitte maakt hele gebieden onleefbaar. Wilde Ganzen zet projecten op om gemeenschappen weerbaarder te maken tegen klimaatverandering. Met jouw donatie steun je bijvoorbeeld het planten van bomen, zodat landbouwbodem weer vruchtbaar wordt.

 

Betalen via iDEAL
Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier geef je ons toestemming om de incasso uit te voeren.

Uw gegevens