Steun onze projecten over voedselzekerheid

Voedselzekerheid betekent zorgen voor een gezond dieet voor een groeiende wereldbevolking, op basis van duurzame voedselsystemen. Wij steunen organisaties die duurzame projecten opzetten om gezond voedsel te verbouwen. Denk aan een moestuin bij een school of de ontwikkeling van een moderne agrarische opleiding.

Sta jij achter onze aanpak? Help dan mee door een donatie te doen aan het Fonds voedselzekerheid.

Wilde Ganzen zet het Fonds voedselzekerheid in voor het financieren van projecten die gericht zijn op het waarborgen en verbeteren van voedselzekerheid. Ieder jaar zijn er binnen dit thema tientallen projecten waar we onze steun aan toezeggen. De financiering daarvoor komt uit donaties gericht aan een specifiek project, uit het Fonds Voedselzekerheid, of uit de algemene middelen.

Specifieke projectdonaties ontvangen we vooral voor projecten die we centraal zetten in onze communicatie, bijvoorbeeld als project in beeld. Daarnaast zijn er projecten die we niet uitlichten, maar waar we natuurlijk wel financiering voor zoeken.

We streven ernaar om de middelen in het fonds zo snel mogelijk in te zetten voor de financiering van voedselzekerheid projecten. Het kan zijn dat er tijdelijk een buffer wordt opgebouwd, maar het duurt niet langer dan een half jaar voordat een donatie aan een relevant project wordt besteed.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het Fonds Voedselzekerheid verzamelt donaties en financiert hieruit verschillende projecten die overeenkomen met dit thema. Bij de accountantscontrole wordt nagegaan of dit proces goed is uitgevoerd.

Dat kan! Op onze website kun je een selectie vinden van projecten waar je aan kunt doneren. Ook hierbij geldt dat 100% van je donatie terecht komt bij het project van jouw keuze.

Wil je € 1.000 of meer doneren? Of wil je een specifiek project steunen? Neem dan contact op met Emmy Janssen, Relatiemanager bijzondere giften, via e-mail emmy@wildeganzen.nl of telefoon 033-2045522.

Wilde Ganzen heeft nog vijf andere themafondsen:

  • Kinderwelzijn
  • Klimaat en milieu
  • Gezondheidszorg
  • Onderwijs
  • Water en sanitatie
Steun Wilde Ganzen

Ja, ik geef voor voedselzekerheid

Met jouw donatie steunt Wilde Ganzen projecten die zich richten op duurzame voedselsystemen voor mensen in armoede. Denk aan:

  • de aanleg van voedselbossen;
  • het ontwikkelen van agrarische opleidingen;
  • nieuwe watersystemen voor moestuinen.

Betalen via iDEAL
Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier geef je ons toestemming om de incasso uit te voeren.

Uw gegevens

Wanneer je hier je telefoonnummer achterlaat kunnen we telefonisch contact met je opnemen over onze projecten en hoe je verder kunt bijdragen.