Campagne Stop Weeshuistoerisme wint Hoogvlieger Award!

28 juni 2018

Op dinsdag 26 juni werden weer de IDleaks Awards uitgereikt in Pakhuis de Zwijger. De awards stellen beeldvorming in de Nederlandse ontwikkelingssamenwerkingssector aan de kaak door het uitreiken van de Hoogvlieger Award en Vlieg in ’t Oog Award, respectievelijk de beste en slechtste campagne van een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie in 2017-2018. 

Voor beide onderscheidingen is er een Juryprijs en een Publieksprijs. De Juryprijs wordt gekozen door Jerry Afriyie, Aspha Bijnaar, Bart Luirink en Mirjam Vossen. Het Nederlandse publiek had tot 26 juni 12:00 uur de mogelijkheid om te stemmen op de genomineerde communicatie-uitingen.

Winnaar van de Hoogvlieger Award 2018 is de campagne Stop Weeshuistoerisme van Better Care Network Netherlands, waarin Wilde Ganzen partner is. In de campagne roepen we jongeren op geen vrijwilligerswerk in een weeshuis te doen. Je denkt dat je iets goeds doet, maar het tegenovergestelde is waar: het is schadelijk voor de kinderen. Je kunt daar alles over lezen op de speciale website: www.stopweeshuistoerisme.nl en in dit eerdere bericht. De overwinning is breed gedragen,  maar liefst 51% van de stemmen was voor Stop Weeshuistoerisme!

We feliciteren onze partners in Better Care Network van harte met het winnen van deze mooie onderscheiding!

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.