Draag bij aan een wereld zonder armoede

Samen met donateurs zoals jij hebben we in 2023 maar liefst 360 projecten gesteund. Met elk project geven we mensen een duwtje in de rug om armoede te doorbreken.

Donatie wijzigen of opzeggen

Dankzij donateurs als jij, kunnen we jaarlijks honderden projecten mogelijk maken die het verschil maken in de levens van de allerarmsten. Moeders, kinderen, dorpen en gemeenschappen zijn gebaat bij de projecten die je steunt. Projecten die veelal gerealiseerd worden door bevlogen Nederlanders bij jou in de buurt, die samenwerken met de lokale bevolking in ontwikkelingslanden.

Wil je jouw donateurschap opzeggen? Weet dan dat dit altijd gratis is. Er zijn bureaus die zeggen je hierbij te kunnen helpen, maar hier zijn vaak kosten aan verbonden en dat is niet nodig. Wij vragen nooit geld voor de verwerking van jouw opzegging.

Veelgestelde vragen

Wilde Ganzen heeft transparantie hoog in het vaandel staan. 90.2% van elke euro besteden wij aan de doelstelling en wordt dus ge√Įnvesteerd in de projecten. De jaarverslagen van Wilde Ganzen zijn openbaar.

Wilde Ganzen heeft het CBF-Keurmerk sinds 2001. Met dit keurmerk geeft het Centraal Bureau Fondsenwerving aan dat Wilde Ganzen verantwoord omgaat met het door jou geschonken geld. Alle houders van het CBF-keurmerk houden zich aan dezelfde keurmerkregels voor bestuur, beleid, fondsenwerving, bestedingen en verslaggeving.

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in √©√©n oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financi√ęle kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd.

 

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen via 033-2045555 of service@wildeganzen.nl.

Wilde Ganzen steunt projecten van bevlogen Nederlanders – de zogenaamde Particuliere Ontwikkelings-Initiatieven (POI) – door in eigen land fondsen werven. Zo’n POI werkt samen met een projecteigenaar (PE), een lokale organisatie in het ontwikkelingsland zelf. Zij komen vaak met het idee en controleren of het project ter plaatse goed wordt uitgevoerd. Als een project door Wilde Ganzen wordt goedgekeurd, vermeerderen we het opgehaalde bedrag met 50%. Elke euro is dan¬†‚ā¨1,50¬†waard. Wilde Ganzen steunt zo’n 250 projecten per jaar. Een overzicht van een deel van de projecten die Wilde Ganzen steunt, vind je¬†hier. Ook hebben we de programma’s Change the Game en Frame, Voice, Report! Wilde Ganzen is actief met andere organisaties in het Better Care Network.

In 2022 steunde Wilde Ganzen 273 nieuwe projecten met een totale waarde van 11.770.781,- euro. Meer informatie over de gesteunde projecten is te vinden in het Jaarverslag 2022.

Zodra het jaarverslag van 2023 gepubliceerd is worden deze gegevens ge√ľpdatet.

 

Wat wil je aanpassen?

Zijn jouw persoonsgegevens gewijzigd? Geef de wijziging snel en gemakkelijk online aan ons door. Via ons formulier kan je een wijziging van adres, e-mail of IBAN doorgeven.

Geef een gegevenswijziging door

Je kan de hoogte van je donatie wijzigen. We zijn je dankbaar voor jouw steun, vanaf ‚ā¨5 maak je al verschil.

Je kan je donateurschap opzeggen door ons te bellen op  +31 (0)33 204 5555 (optie 3) of te mailen naar service@wildeganzen.nl.

Wat jammer dat je je donatie aan Wilde Ganzen wilt stopzetten, maar we zijn je dankbaar voor jouw steun.

Je kan je donateurschap opzeggen door ons te bellen op  +31 (0)33 204 5555 (optie 2) of te mailen naar service@wildeganzen.nl.

 

*Neem je contact met ons op? Vergeet dan niet jouw gegevens te vermelden.