“Every little body is a somebody” zeggen ze bij Operation Bobbi Bear in Zuid-Afrika. ‘Stoere tantes’ beschermen en verzorgen rond Durban kinderen die mishandeld zijn, verwaarloosd, misbruikt en vergeten. Het is een van de vele geliefde projecten bij Wilde Ganzen.

“Armoedebestrijding is soms heel zichtbaar: aanpakkkers bouwen een school en meer kinderen krijgen onderwijs, of ze verbeteren de faciliteiten van een kliniek en mensen ontvangen adequate zorg. De Zuid-Afrikaanse organisatie Operation Bobbi Bear ondersteunt jonge slachtoffers van seksueel misbruik. Deze problematiek is niet direct zichtbaar, maar heeft een ingrijpend negatief effect op de veerkracht en zelfredzaamheid van jongeren. Daarom des te belangrijker om aan te pakken”, vertelt Marit van Liere, Adviseur Projecten bij Wilde Ganzen.

"Seksueel misbruik is niet direct zichtbaar, maar heeft een ingrijpend negatief effect op de veerkracht en zelfredzaamheid van jongeren. Daarom des te belangrijker om aan te pakken."

— Marit van Liere - Adviseur Projecten
Marit van Liere
Marit van Liere (L)

Geen kind blijft voor de deur staan

“Het team van Operation Bobbi Bear zorgt voor opvang en counseling van jonge kinderen. De Bobbi Bear (knuffelbeer), helpt de kinderen om snel en gedetailleerd te kunnen aangeven wat hen precies is overkomen, zodat de juiste hulpverlening kan worden opgestart. De vrouwen die werkzaam zijn bij deze organisatie laten geen kind voor de deur staan, ongeacht het tijdstip of de omstandigheden.”

Klein project, groot verschil

“De aanschaf voor een auto voor Operation Bobbi Bear, het project wat Stichting Bobbi Bear Nederland en Wilde Ganzen gezamenlijk hebben gefinancierd, lijkt misschien klein, maar is voor deze organisatie van levensbelang. Ze moeten met spoed een huisbezoek of ziekenhuisbezoek kunnen afleggen en deze auto maakt dat mogelijk. Bobbi Bear doet impactvol werk en daar dragen we graag een steentje aan bij. Dankzij deze partners maakt dit kleine project voor kinderen in Durban een wereld van verschil.”