Vertrouwen

“Mijn man Mark en ik geven onze eigen kinderen het vertrouwen om zelfstandig de wereld te ontdekken. Laat ze maar eens vallen, dat helpt om zelfstandig te worden. Maar als ze vallen, dan zijn wij er om ze overeind te helpen. Daarom is liefde voor mij ook heel sterk verbonden met vertrouwen. Toen ik een stuk jonger was, ben ik samen met Mark gaan rondreizen door Oeganda. We hebben daar jongeren ontmoet met wie we samen een lied hebben geproduceerd. Die intensieve samenwerking gaf ons allemaal het vertrouwen om tot een prachtig resultaat te komen. Dat was voor ons een magisch moment. Iets waar ik nog steeds met veel plezier op terugkijk.”

“Met liefde en passie ergens mee bezig zijn is het mooiste wat er is

Verbinding

“Vorig jaar hebben we een boerderij gekocht in de buurt van Zwolle. We willen er een plek van maken waar mensen de verbinding kunnen opzoeken. De eerste stap daarbij is verbinding maken met jezelf. Ik geloof dat je veel beter contact met anderen kunt maken als je goed in contact staat met jezelf. Ik koppel daarbij graag mensen aan elkaar. Een tweede stap is verbinding maken met de natuur. We zien allemaal het klimaat veranderen. Als we daar niks aan doen, gaan we de doelen op het gebied van armoedebestrijding ook niet halen. Het mooie is dat iedereen ruimte in zijn of haar leven voor een klimaatactie kan maken. Door alleen al je eigen gedrag aan te passen, kun je een bijdrage leveren aan de natuur.”

Evelien Bosch
Evelien Bosch

Liefde

“Wat op mij elke keer weer zo’n diepe indruk maakt, is de tijd, liefde en energie die mensen stoppen in het steunen van een project in een ontwikkelingsland. Sommigen wijden zowat hun hele leven aan het helpen van mensen die in armoede leven. Dat vind ik fantastisch. Bij de keuzes die ik zelf in het leven maak, wil ik ook dat het betekenisvol is. Natuurlijk houd ik van genieten en lol maken, maar met liefde en passie ergens mee bezig zijn is het mooiste wat er is. Dat zie ik terug in de mensen achter de projecten die bij Wilde Ganzen in de spotlight staan. Als je vanuit liefde kijkt naar anderen zie je niet langer de verschillen, maar juist de overeenkomsten. Dan zie je dat mensen in arme landen ook een gelukkig gezin, fijne baan en een prettige omgeving willen.”