NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De actie zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Van kantines schilderen, tot parken onderhouden, alles kan! Maar ook voor jouw stichting kan deze actie op 28 en 29 mei interessant zijn!

Tijdens NLdoet melden mensen zich aan voor eenmalige klussen. Dus, heb je een communicatieplan nodig? Iemand die meedenkt over jullie nieuwe crowdfunding-campagne? Heb je hulp nodig omtrent (nieuwe) fondsen of andere wervingsmogelijkheden? Wil jullie lokale partner heel graag eens brainstormen over een onderwerp waar jullie minder in thuis zijn?

NL doetAl dit soort klussen kunnen mensen vanuit huis doen. Je kunt gemakkelijk via Skype, Zoom of Microsoft Teams samenwerken. Zo kun je een presentatie geven over jullie werk of mensen uitnodigen om te brainstormen. Je lokale partner kan zelfs even inbellen om te vertellen wat voor geweldig werk zij doen om extra te inspireren.

Dit jaar is de actie verplaatst van maart naar 28 en 29 mei. De organisator (het Oranje Fonds) hoopt dat we op die dagen weer in groepen aan de slag kunnen. Maar ook als dat niet kan, zijn er dus genoeg mogelijkheden waarmee jouw stichting geholpen kan worden.

Een dag als NLdoet brengt je in contact met nieuwe enthousiaste mensen, met nieuwe ideeën en netwerken.

Mogen we al wel weer samenkomen? Dan is het natuurlijk helemaal gezellig om met meerdere mensen om de keukentafel te zitten voor inspiratie, nieuwe inzichten plannen. Of misschien kun je die dag een evenement organiseren waarvoor je extra handen nodig hebt.

Een dag als NLdoet brengt je in contact met nieuwe enthousiaste mensen, met nieuwe ideeën en netwerken. Daar kun je veel inspiratie uit halen! Daarbij, het brengt deze mensen ook met jouw stichting in contact. Misschien blijven ze wel hangen als vrijwilliger of worden ze donateur. Alles is mogelijk!

Kortom, ook als je geen kantine hebt om te schilderen, kun je profiteren van NLdoet. Het vraagt wat voorbereiding; wat wil je bereiken? Hoe ga je het maximale uit de mensen halen die zich aanmelden? Welke vragen ga je stellen? Daar kun je nu al mee aan de slag. Je kunt je klus(sen) ook al plaatsen op de website. Half april start NLdoet met campagnes om vrijwilligers te werven.

Meer weten of een klus aanmelden? Ga naar www.nldoet.nl. Doen jullie mee met NLdoet? Of heb je al goede ervaringen? Deel het met ons en stuur een mail naar esly@wildeganzen.nl.