Toe aan vakantie maar nog geen idee waar je naartoe wil? Ga langs bij een van onze projectpartners! Veel van onze partners hebben plekken waar je kan overnachten of eten. Door te verblijven op zo’n plek kom je eens ergens anders dan de traditionele vakantiebestemmingen en steun je direct de projecten.

Maak kennis met andere culturen en kom dichter in contact met de lokale bevolking dan je ooit zou komen op een ‘normale’ vakantie. Met deze tips kan je met je eigen ogen zien wat onze aanpakkers voor elkaar krijgen. Ga je mee?

Ghana

Tumi Hostel
In Kumasi, de tweede stad van Ghana, bevindt zich het TUMI Hostel. Deze is opgezet door TUMI Ghana om opleidingen te betalen voor vrouwen uit de buurt. Zo leren ze een vak, bijvoorbeeld naaien, en worden ze economisch zelfstandig. Alle kleren en spullen die worden gemaakt in de naailessen worden dan ook verkocht in het hostel en via de Nederlandse webshop. Sinds kort is de stichting volledig onafhankelijk van buitenlandse hulp en ze helpen veel vrouwen op eigen benen staan.

Het hostel bestaat uit een gedeelde kamer en privé kamers, inclusief ontbijt! Ernaast is er ook een café, waar ze heerlijke zelfgemaakte gerechten en lekkernijen maken. Ook organiseren ze iedere vrijdag en zaterdag ochtend yogalessen. Zeker waard om in ieder geval langs te gaan dus!

Emo Foundation Lodge
Nadat een groep studenten van Stichting Support Ghana en Wilde Ganzen een studiebeurs ontvingen, zagen ze de impact dat een klein project kan maken. Samen hebben ze de Emo Foundation opgericht om mensen zoals zij dezelfde kansen te geven en reiken ze studiebeurzen uit naar jongeren in de buurt. Ook hebben ze een lodge en een restaurant opgericht in Kpando, wat mensen uit de gemeenschap meer banen biedt.

Hier verblijf je in alle rust tussen de natuur, de perfecte basis om de Volta regio te ontdekken en het uitzicht van meer Volta te bewonderen. Ook kan je genieten van het heerlijke eten in het restaurant. Vijf gidsen van de organisatie staan klaar om je de omgeving te laten zien en je alles te vertellen over de lokale cultuur!

Het uitzicht vanaf de Emo lodge.
De Emo lodge in Ghana biedt een prachtig uitzicht op meer Volta.

Savannah Lodge
De Savannah Lodge in Larabanga is de grootste inkomstenbron van Bambenninye Development Services. Gelegen bij een natuurreservaat is deze plek ideaal als je olifanten wil spotten. De lokale organisatie ondersteunt jongeren in Ghana die getroffen zijn door armoede, geweld of ziekte. Ze geven trainingen, stimuleren de kinderen om naar school te gaan en leren jongeren een vak, zoals het maken van kleding. Zo worden gemeenschappen veerkrachtig, en de inwoners zelfstandig. Tijdens je unieke verblijf in de lodge leer je niet alleen over de stichting, maar ook over het dagelijks leven van de gemeenschap.

Guatemala

Verblijf bij een familie thuis
Stichting Ni̱os de Guatemala zet zich in voor onderwijs en de zelfredzaamheid voor kinderen in Guatemala. Om hun projecten te financieren bieden ze een bijzonder verblijf aan waarbij je wordt ondergedompeld in de lokale cultuur. Je slaapt bij een familie РHomestay Рin Guatemala en leert de taal, gewoontes en keuken van de locals. Je zal worden verwelkomd als deel van de familie en kunnen genieten van drie zelfgemaakte maaltijden per dag.

Alle opbrengsten worden direct geïnvesteerd in het onderwijzen van meer dan 500 kinderen van Guatemala. Toch liever thuisblijven? Ninos de Guatemala organiseert ook Spaanse lessen via skype. Door een-op-een-lessen op jouw niveau leer je goed Spaans. Ook de opbrengst van deze lessen gaan volledig naar de stichting.

Malawi

Mbamba Beach Lodge
Bezoek deze prachtige lodge met tachtig meter strand en uitzicht over het prachtige meer Malawi. De Haagse Hans en Fabienne besloten in 2001 om hun carrières achter zich te laten, en tijdens een reis door Afrika werden ze verliefd om Malawi. In nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap hebben zij Mbamba Beach Lodge gebouwd. Alle opbrengsten van de lodge worden geïnvesteerd in de gemeenschap, zoals de lokale school of vakopleidingen.

Gasthuizen van Stichting Nazareth Malawi
Wil je liever het echte dorpsleven in Malawi ervaren? In een van de gasthuizen van Josefa en Ineke van stichting Nazareth Malawi word je meegenomen in het dagelijks leven. Ze vertellen je alles over de cultuur, en als je wil kan je helpen met water halen, koken op houtvuur, spelen met kinderen van de kleuterschool en de andere dorpsbewoners ontmoeten. De inkomsten gaan volledig naar de Nazareth Foundation Malawi. Deze stichting zet zich in voor de lokale bevolking door o.a. de bouw van een school. In de afgelegen omgeving kom je helemaal tot rust, terwijl je je onderdompelt in het bestaan van een ander.

Peru

Restaurant Addis Ababa
Addis Ababa in Amsterdam.

Heladería Holanda
Als je in Peru bent deze zomer is de kans groot dat je op zoek gaat naar verkoeling tegen de hitte. Ga eens langs bij Heladería Holanda, een ijszaak opgezet door de Nederlandse Pim, die zich samen met zijn Peruaanse vrouw inzet voor doven en slechthorenden in de buurt. Je kunt er niet logeren, maar het ijs is héérlijk!

Nederland

Addis Ababa
Blijf je toch lekker in Nederland? Breng dan een bezoekje aan het Ethiopische restaurant Addis Ababa in Amsterdam. Hier proef je authentiek Ethiopisch eten gemaakt door de oprichter van Stichting Wondem, Tefera Zerfu. De stichting zet zich in voor armoede in de regio in de naam van Tefera’s overleden zoontje.

Themareizen

Houd je wel van vakantie, maar niet zo van het plannen ervan? Ga mee met een van de themareizen georganiseerd door StartUp4Kids! Deze stichting zet zich in voor het verbeteren van onderwijs in verschillende landen. Kies bijvoorbeeld voor een zen reis naar Nepal, of een actieve vakantie in Peru of Ethiopië en bezoek een van hun projecten.