Directeur Kees de Jong: onze aanpak is uniek

Kees de Jong

Door Kees de Jong

Kees de Jong is sinds 2018 directeur bij Wilde Ganzen. Hiervoor was hij directeur bij Edukans.

Meer van Kees Kees de Jong

Met jouw steun kan Wilde Ganzen prachtige projecten financieren die hele buurten in beweging brengen. De impact van zo’n project is vaak groter dan je denkt.

Neem een nieuwe school. Het begint al bij de bouw zelf. Lokale aannemers verdienen er een boterham mee en jonge metselaars leren de kneepjes van het vak. Als de school eenmaal staat vinden leraren er een baan, doet het bestuur ervaring op in het runnen van de school en raken vaders en moeders betrokken bij het onderwijs aan hun kinderen.

Klein project, grote vooruitgang

Regelmatig gaan ouders zelf avondonderwijs volgen, wordt er een groentetuin aangelegd en komt er een waterput voor schoon drinkwater. En dan heb ik het nog niet eens over het belang van onderwijs voor de kinderen zelf. Zo zorgt een klein project voor grote vooruitgang.

Met training en coaching helpen we aanpakkers om ook ter plekke fondsen te werven en zo minder afhankelijk te worden van buitenlandse hulp.

Minder afhankelijkheid van hulp

Daar houdt het niet bij op. Elk project wordt gedragen door enthousiaste aanpakkers. Met training en coaching helpen we hen om ook ter plekke fondsen te werven en zo minder afhankelijk te worden van buitenlandse hulp.

Innovatie aanpak

Deze unieke aanpak door onze Change the Game Academy krijgt steeds meer belangstelling van overheden, collega-organisaties en grote donoren. Daar ben ik echt trots op. Het mooie aan Wilde Ganzen vind ik dan ook dat we praktische projectsteun combineren met een doordachte, innovatieve aanpak voor de lange termijn. Met uw steun gaan we daar in 2022 graag mee door.