Steun onze zorgprojecten

Wilde Ganzen vindt het belangrijk dat betaalbare gezondheidszorg toegankelijk is voor iedereen. En dat lokale gezondheidscentra en ziekenhuizen in ontwikkelingslanden zelfstandig kunnen opereren.

Sta jij achter onze aanpak? Help dan mee door een donatie te doen aan het Fonds gezondheidszorg.

Wilde Ganzen maakt gebruik van het Fonds gezondheidszorg om projecten te financieren die betrekking hebben op gezondheidszorg. Ieder jaar zijn er binnen dit thema tientallen projecten waar we onze steun aan toezeggen. De financiering daarvoor komt uit donaties gericht aan een specifiek project, uit het Fonds Gezondheidszorg, of uit de algemene middelen.

Specifieke projectdonaties ontvangen we vooral voor projecten die we centraal zetten in onze communicatie, bijvoorbeeld als project in beeld. Daarnaast zijn er projecten die we niet uitlichten, maar waar we natuurlijk wel financiering voor zoeken.

We streven ernaar om de middelen in het fonds zo snel mogelijk in te zetten voor de financiering van gezonheidszorgprojecten. Het kan zijn dat er tijdelijk een buffer wordt opgebouwd, maar het duurt niet langer dan een half jaar voordat een donatie aan een relevant project wordt besteed.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het Fonds Gezondheidszorg verzamelt donaties en financiert hieruit verschillende projecten die overeenkomen met dit thema. Bij de accountantscontrole wordt nagegaan of dit proces goed is uitgevoerd.

Dat kan! Op onze website kun je een selectie vinden van projecten waar je aan kunt doneren. Ook hierbij geldt dat 100% van je donatie terecht komt bij het project van jouw keuze.

Wil je € 1.000 of meer doneren? Of wil je een specifiek project steunen? Neem dan contact op met Emmy Janssen, Relatiemanager bijzondere giften, via e-mail emmy@wildeganzen.nl of telefoon 033-2045522.

Wilde Ganzen heeft nog vijf andere themafondsen:

  • Kinderwelzijn
  • Klimaat en milieu
  • Voedselzekerheid
  • Onderwijs
  • Water en sanitatie
Steun Wilde Ganzen

Ja, ik geef voor goede gezondheidszorg

Met jouw donatie steunt Wilde Ganzen projecten die zich richten op toegankelijke gezondheidszorg voor mensen in armoede. Denk aan:

  • de bouw van een kraamkliniek;
  • zuurstofapparaten voor pasgeboren baby’s;
  • een rolstoel voor mensen met een beperking.

Betalen via iDEAL
Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier geef je ons toestemming om de incasso uit te voeren.

Uw gegevens

Wanneer je hier je telefoonnummer achterlaat kunnen we telefonisch contact met je opnemen over onze projecten en hoe je verder kunt bijdragen.