De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Miljoenen Nederlanders spelen mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd geven de deelnemers aan een betere wereld; 50% van elk verkocht lot gaat naar het goede doel! Op die manier zijn er de afgelopen jaren vele miljoenen uitgereikt en besteedt om de wereld een stukje mooier te maken.

In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Ook zijn er Postcode Loterijen opgericht in landen als Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De Nationale Postcode Loterij is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. Lees het interview met Margriet Schreuders, hoofd Goede Doelen bij de loterij, over de samenwerking met Wilde Ganzen.

Nationale Postcode Loterij bedankt! (foto: Roy Beusker)
foto: Roy Beusker

Toekenning 2020

Tijdens het Goed Geld Gala 2020 nam Wilde Ganzen directeur Kees de Jong een bijdrage van 900.000 euro in ontvangst van de Nationale Postcode Loterij voor onze projecten.

Steun aan goede doelen groeit naar 370 miljoen euro

Dankzij de 3 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij in 2018 naar ruim 682 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 14 miljoen euro. De ruim 370 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 117 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan goede doelen.

Wilde Ganzen op de site van de Nationale Postcode Loterij.