Menstruatiekits en latrines voor meisjes en vrouwen in Burkina Faso

Er is al jaren een grote vluchtelingencrisis in Burkina Faso door regionaal geweld. Veel volwassenen en kinderen zijn op de vlucht geslagen. De bevolking van het dorpje Tolotama is hierdoor sterk toegenomen. Hiervoor woonden de inwoners al niet in te beste hygiënische omstandigheden, maar doordat de bevolking sinds vorig jaar is verdubbeld, is de druk op de faciliteiten alleen maar groter geworden.

Latrines voor 25 huishoudens

Om de hygiëne en dus ook gezondheid voor deze mensen sterk te verbeteren, wil de APPA foundation bij 25 huishoudens een latrine gaan bouwen. Hier kunnen dan zowel de originele plaatselijke bevolking als de vluchtelingen gebruik van maken.

Menstruatiekits en voorlichting

Op menstruatie heerst nog steeds een taboe in de Burkinabese samenleving, waardoor het voor meisjes en vrouwen extra moeilijk is om goed voor hun intieme hygiëne te zorgen. Daarom wil dit project voorzien in voorlichtingssessies over menstruële hygiëne om het taboe rond dit onderwerp te verminderen en de gezondheid van meisjes en vrouwen te verbeteren. Daarnaast krijgen 400 vrouwen en meisjes een kit met wasbaar maandverband.

Steun Wilde Ganzen

Ja, ik steun de verbetering van de sanitaire voorzieningen en hygiënische situatie in Tolotama

Vanwege een grote vluchtelingencrisis in Burkina Faso is de bevolking van het dorpje Tolotama verdubbeld. Om de hygiëne en dus ook gezondheid voor deze mensen sterk te verbeteren, wil de APPA foundation 25 latrines gaan bouwen. Met voorlichtingssessies over menstruële hygiëne willen zij het taboe rond dit onderwerp verminderen en de gezondheid van meisjes en vrouwen verbeteren. Daarnaast krijgen 400 vrouwen en meisjes een kit met wasbaar maandverband.

Betalen via iDEAL
Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier geef je ons toestemming om de incasso uit te voeren.

Je gegevens

Wanneer je hier je telefoonnummer achterlaat kunnen we telefonisch contact met je opnemen over onze projecten en hoe je verder kunt bijdragen.