De Nationale Postcode Loterij: de samenleving wint altijd!

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen.Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdatde helft van de lotprijs bestemd is voor 99 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Wilde Ganzen wordt gesteund door de Postcode Loterij

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet en de Deutsche Postcode Lotterie fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

De Nationale Postcode Loterij is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. Lees het interview met Margriet Schreuders, hoofd Goede Doelen bij de loterij, over de samenwerking met Wilde Ganzen.

Overhandiging van de cheque aan Wilde Ganzen.
Foto: Roy Beusker Fotografie

Toekenning 2018

Tijdens het Goed Geld Gala 2019 nam Wilde Ganzen directeur Kees de Jong een bijdrage van 900.000 euro in ontvangst van de Nationale Postcode Loterij voor onze projecten.

Steun aan goede doelen groeit naar 370 miljoen euro

Dankzij de 3 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 682 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 14 miljoen euro. De ruim 370 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 117 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan goede doelen.

De Postcode Loterij is actief op Twitter en Facebook. De website van de Nationale Postcode Loterij heeft ook een speciale pagina over Wilde Ganzen.

Twitter Facebook Website

Lees ons nieuwsbericht over de toekenning in 2019 van de bijdrage van de Postcode Loterij! 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.