Hartelijk dank voor uw onschatbare steun in het afgelopen jaar. Met 361 gesteunde projecten was 2023 een buitengewoon productief jaar voor Wilde Ganzen. We zijn blij dat we met de steun van onze donateurs zoveel goeds konden doen!

Dankzij gulle donaties konden we overal in de wereld projecten financieren. Zoals in Kenia, waar het leven van Lencar Atieno Otieno enorm is verbeterd. Lencar, die steeds meer moeite had om van visverkoop te leven en het slachtoffer werd van misbruik door vissers, kreeg dankzij onze steun de mogelijkheid om over te schakelen naar de verkoop van groenten. De aanleg van waterleidingen voor irrigatie van groentetuinen door de organisatie Victoria Friendly Montessori heeft vrouwen zoals Lencar geholpen meer te verdienen en minder afhankelijk te zijn van anderen. Bekijk haar inspirerende verhaal in de bijgevoegde video.

 

Veel waardering voor onze partners

Elk project dat Wilde Ganzen steunt wordt opgezet door een lokale organisatie. Meestal samen met een Nederlandse stichting. Wilde Ganzen draagt in de meeste gevallen een derde van het totale budget bij. Dat betekent dat al die Nederlandse organisaties zelf twee derde van het budget bij elkaar moeten zien te krijgen. Een enorme opgave! Met vaak heel inventieve inzamelingsacties en een trouwe achterban is het gelukt de financiering voor deze projecten rond te krijgen. Bij Wilde Ganzen hebben we daar niets dan lof en waardering voor. 

Steeds meer eigen verantwoordelijkheid

Naast het steunen van individuele projecten hebben we het afgelopen jaar ook geïnvesteerd in het versterken van de capaciteiten van de lokale organisaties. Onze project adviseurs hebben veel tijd gestoken in trainingen, bijeenkomsten en het delen van informatie, waardoor de lokale organisaties meer zelfredzaam en minder afhankelijk van externe hulp kunnen zijn. Wij geloven in het steeds meer overdragen van de kennis en verantwoordelijkheid omdat het tenslotte hun projecten zijn.  

Ook dit jaar hard nodig

Wilde Ganzen voegde dit jaar 361 nieuwe projecten toe aan de lijst van projecten die we ondersteunen. Ondanks de trots over het bereiken van dit grote aantal, kunnen we niet voorbijgaan aan de groeiende uitdagingen. Armoede neemt toe, de nasleep van de coronapandemie blijft voelbaar en klimaatverandering bedreigt gemeenschappen wereldwijd.  

Dat maakt uw steun onmisbaar. Met kleine projecten kunnen we het verschil maken. Niet voor een heel land, maar wel voor een gemeenschap, een dorp, een familie. Dat blijven we ook in 2024 doen. Mede dankzij u!