Dankzij ruimhartige steun van vele donateurs kon Wilde Ganzen in 2019 meer projecten steunen dan in 2018. Waar we vooral trots op zijn is dat steeds meer aanpakkers in hun eigen land geld ophalen.

Armoede is een complex en groot probleem, maar dankzij slimme oplossingen van mensen die de handen uit de mouwen steken, kunnen we verrassend veel bereiken. Hard nodig ook, want 2019 was opnieuw een jaar van grote droogte, overstromingen en moeilijke economische omstandigheden in grote delen van de wereld. Van corona hadden we allemaal nog niet gehoord: niemand die wist hoe zwaar 2020 zou worden voor mensen die in armoede leven.

In ons jaarverslag over 2019 delen we de belangrijkste resultaten van Wilde Ganzen. Om een paar te noemen:

  • met meer inkomsten konden we 384 projecten steunen in 57 landen;
  • ons trainingsprogramma Change the Game Academy hebben we verder uitgebouwd;
  • we steunden de wereldwijde #ShiftThePower-beweging en riepen andere ontwikkelingsorganisaties op verantwoordelijkheden over te dragen aan lokale aanpakkers;
  • we verhuisden ons kantoor naar Amersfoort en voerden twee landelijke campagnes waarmee we de naamsbekendheid van Wilde Ganzen flink hebben vergroot.

We bieden het jaarverslag aan in twee versies: het Jaarverslag 2019 duikt dieper in op ons beleid en geeft je alle cijfers. Het Jaarmagazine 2019 vertelt de verhalen van de aanpakkers en geeft je een blik achter de schermen.

Download het jaarverslag 2019

Bekijk dit jaarmagazine in de browser

Heb je vragen naar aanleiding van dit verslag? Laat het ons weten! Neem contact op via servicedesk@wildeganzen.nl of bel ons: 033 –  204 5555.