Op 1 juni is er ruim 41.000 euro opgehaald tijdens de Nacht van de Fooi. Horeca in negen studentensteden doneerden hun fooien voor één keer aan het goede doel en Wilde Ganzen verdubbelt dit bedrag. In Eindhoven werd het meeste geld opgehaald. De totale opbrengst gaat naar een school in Malawi.

Met de slogan ‘Keep the change, change the world’ wisten studenten een groot aantal horecagelegenheden enthousiast te krijgen voor deze inzamelingsactie. De Nacht van de Fooi wordt jaarlijks georganiseerd door studenten die zich hier vrijwillig voor inzetten.

Renovatie basisschool in Malawi

Het opgehaalde bedrag gaat naar de Mganja basisschool in Malawi. Deze honderd jaar oude school staat zowat op instorten en heeft geen elektriciteit. Het gebrek aan toiletten en kranen zorgt daarnaast voor slechte hygiëne. 1.100 leerlingen lopen uren om hier te komen en zitten soms wel met tweehonderd kinderen in een groep.

De fooien worden besteed aan het bouwen en renoveren van klaslokalen, de bouw van nieuwe toiletblokken en de aanschaf van tafels en stoelen. 

Regionale acties in Eindhoven en Wageningen zeer succesvol

Naast het inzamelen van fooien, werden er dit jaar rond de Nacht van de Fooi verschillende acties op touw gezet door de studenten. Zo werden er in Eindhoven succesvolle sponsorlopen georganiseerd in samenwerking met verschillende scholen. In Wageningen was er een junglefeest en kon er in Delft met studenten een boottocht worden gemaakt. 

Wilde Ganzen verdubbelt het bedrag

Wilde Ganzen is sponsor van de Nacht van de Fooi. “Al meer dan 65 jaar steunen wij aanpakkers die de handen uit de mouwen steken om mensen in armoede vooruit te helpen”, vertelt directeur Kees de Jong.

Ik vind het prachtig om te zien dat studenten in Nederland ook zo enthousiast aan de slag zijn gegaan en dat zoveel horecaondernemers bereiden waren mee te werken. Die betrokkenheid is hartverwarmend.”

Wilde Ganzen verdubbelt het opgehaalde bedrag, zodat in totaal 82.362,84 euro naar Malawi wordt overgemaakt.  

De deelnemende studentensteden waren dit jaar: Amsterdam, Delft, Eindhoven, Groningen, Leiden, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Wageningen.

Nacht van de Fooi viert 20-jarig jubileum in 2025! 

We zijn enorm dankbaar voor de steun van alle horecagelegenheden, studenten en donateurs die dit mogelijk hebben gemaakt.  In 2025 vieren we het 20-jarig jubileum van Nacht van de Fooi! We organiseren dan extra feestelijke activiteiten en hopen een nog groter bedrag op te halen voor een mooi nieuw project.  We hopen dat je ons de komende jaren blijft steunen, zodat we samen nog veel meer impact kunnen maken in de strijd tegen armoede.