De Tjommie Foundation viert samen met Ndlovu Care Group haar 25-jarig jubileum. Deze organisaties zetten zich in voor duizenden kinderen in Zuid-Afrikaanse townships. Wilde Ganzen werkt al jaren met Tjommie samen.

Wat begon als een kleine medische post midden in een township, is uitgegroeid tot een succesvolle organisatie met 160 medewerkers. Zij helpen zo’n 140.000 inwoners in de provincies Limpopo en Mpumalanga op het Zuid-Afrikaanse platteland. Samen met Wilde Ganzen zijn er scholen gerenoveerd en ingericht en worden kinderen met een beperking geholpen. Zo krijgen kinderen de kans op een betere toekomst.

Ndlovu Youth Choir

Talentenkoor van township jeugd
Een van hun meest succesvolle hulpprojecten is het Ndlovu Youth Choir. Dankzij het jeugdkoor krijgen talentvolle jongeren uit de townships een kans om te ontsnappen aan alle gevaren die horen bij het opgroeien in een Zuid-Afrikaanse township (schooluitval, tienerzwangerschappen, drugsmisbruik en criminaliteit). Een kans die ze met beide handen aangrijpen. Het helpt hun leven weer op de rit te krijgen, zelfvertrouwen te winnen en te werken aan een betere toekomst met baan- en opleidingsmogelijkheden.

In 2018 maakte het jeugdkoor een cover van de hit van Ed Sheeran ‘Shape Of You’ waarmee ze 7 miljoen online views behaalde en zijn gescout door het Amerikaanse televisienetwerk NBC. Dit jaar neemt het koor deel aan America’s Got Talent.