Iedereen naar school. Ook in Nepal is dat het credo. Maar dat is lang niet vanzelfsprekend voor meisjes die menstrueren. Met dit project verbeteren we de sanitaire voorzieningen en hygiene waardoor de toegang tot goed onderwijs voor meisjes op maar liefst 55 scholen gemakkelijker gaat.

Nepal. Een land vol diverse culturen, rijke tradities en betoverende landschappen. Nepal is ook een jong land: veertig procent van de bevolking is onder de achttien jaar. Al die jongeren hebben recht op goed onderwijs. En dat is een flinke uitdaging, zeker voor meisjes. De overheid stimuleert onderwijs en inclusie, maar kan niet overal zelf hun doelen realiseren door een tekort aan middelen.  

55 basisscholen en 1 ziekenhuis

Daarom steunen wij graag samen met jou dit project van het Dhaulagiri Integrated Rural Development Center en Stichting Nepal. Doel is om het onderwijs te verbeteren voor met name meisjes in het Dhaulagiri gebied. Op maar liefst 55 scholen gaan we zorgen voor een stimulerende leeromgeving en gaan we de gezondheid verbeteren met de aanleg van sanitaire voorzieningen die voor met name jonge meisjes vitaal zijn. 

Toiletten, kranen, rolstoelen en braillemateriaal

Wat gaat er precies gebeuren? Met jouw donatie worden er waterleidingen, toiletten, wasbakken en kranen aangelegd. Voor kinderen met een beperking wordt er geïnvesteerd in ondersteunend materiaal, zoals de aanschaf van rolstoelen en braillemateriaal. Dankzij dit project wordt ook de capaciteit van het lokale ziekenhuis om betere gezondheidszorg (tandheelkundige, chirurgische, cardiale zorg te bieden verbeterd met de inzet van Nederlandse AIO’s.  

Taboedoorbrekend programma rond menstruatie

Ook wordt er een speciaal bewustwordingsprogramma opgezet over hygiëne en gezondheid. Daarmee bereiken we met name 13.000 jonge meiden. Zij gaan tijdens de menstruatie vaak niet naar school of haken zelfs helemaal af. Door een gebrek aan maandverband, wasbakken en toiletten is het voor deze meisjes ontzettend moeilijk om te kunnen leren. Door schaamte en ongemak blijven ze liever thuis. Ook het lokale ziekenhuis wordt erbij betrokken, zodat artsen en verpleegkundigen mee kunnen helpen de gezondheidszorg te verbeteren. Met meer bewustwording hopen we op deze manier dat taboes doorbroken worden en meer meiden naar school gaan.   

Maak dit project tot een succes

Steun jij dit taboedoorbrekende project? Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over. Dan zorgen wij dat onze partners ermee aan de slag gaan. Zij hebben al veel ervaring met eerdere projecten rondom inclusie en gezondheid, dus we zijn er van overtuigd dat ook dit project een succes gaat worden!  

 

Project in het kort