Ouders van kinderen met autisme hebben in Nepal zelf een centrum opgericht. Om ze te steunen in hun doorzettingsvermogen en daadkracht hebben wij ze financieel een duwtje in de rug gegeven. Daardoor kunnen er nu meer kinderen geholpen worden.

Kinderen met autisme krijgen in Nepal nauwelijks hulp, laat staan dat de ouders ondersteuning krijgen. Een aantal ouders heeft daarom zelf het heft in eigen handen genomen en is een dagcentrum gestart voor autistische kinderen. Dit centrum ontving tot voor kort geen subsidie van de overheid en is voor een groot deel afhankelijk van wat de ouders zelf betalen en van donaties.

Steun vanuit Nederland

Om het leven van kinderen met autisme en dat van hun ouders te verbeteren steunt Wilde Ganzen samen met Stichting Nepal dit centrum. Zo hebben ze in Nepal in het verleden een nieuw pand kunnen bouwen en ingericht met onderwijs- en zorgmaterialen. Kinderen krijgen hier behandelingen van een fysiotherapeut en school.

Ouders krijgen in het centrum een intensieve training om te leren met hun kind om te gaan. Ze ontdekken wat belangrijk in de dagelijkse zorg en hoe ze hun zoon of dochter het beste kunnen begeleiden in hun ontwikkeling. In het centrum hebben de ouders ook veel steun aan elkaar als het allemaal even te zwaar wordt.

De ouders vroegen om hulp

Om het centrum draaiende te houden vroegen de ouders ons een bijdrage voor de maandelijkse kosten van onder andere de huur en energierekening. Daarnaast wilden ze ook graag de kwaliteit van hulp verbeteren met trainingen voor de kinderen en voor nieuwe ouders. Gedragstherapie, spraaktraining en fysiotherapie zijn belangrijke onderdelen. Daar zijn natuurlijk trainers en vrijwilligers voor nodig. Tenslotte is voorlichting ook iets wat de ouders heel belangrijk vinden. Want nog steeds bestaan er veel misverstanden en vooroordelen over autisme.

Wat is er met jouw steun gedaan?

Met jouw bijdrage kan het centrum ouders trainen om in de toekomst zelf hulp te bieden. Er kunnen nu meer kinderen geholpen kunnen worden en er is meer kennis. De lokale overheid ziet daardoor ook het nut van dit centrum in en draagt voortaan een steentje bij. Dat is belangrijk, want hierdoor loopt de continuĂŻteit van de activiteiten minder gevaar. Weer een project gelukt!

Project in het kort