Vijftien mensen met een beperking krijgen in Tanzania de kans van hun leven: ze worden opgeleid tot bakker en krijgen de mogelijkheid om een eigen bedrijfje te starten.

In de hoofdstad Dar Es Salaam zie je ze staan bij de grote kruispunten: mensen met een beperking. Ze bedelen om voedsel of een klein beetje geld. Velen hebben geen opleiding gekregen en door de maatschappij worden ze niet geaccepteerd.

Schaamte

En dat is ontzettend tragisch. Ze hebben zoveel talenten die ze niet ten volle kunnen benutten! Kinderen met een beperking worden uit schaamte thuis gehouden en als volwassene worden ze als last gezien. Er is een wet in Tanzania die zegt dat bedrijven vier procent medewerkers met een beperking moet aannemen, maar dit gebeurt in de praktijk zelden.

Een bakkerij

Deze mensen hebben dus heel weinig mogelijkheden om in hun eigen onderhoud te voorzien. Daar gaat dit project voor vijftien mensen verandering in brengen. Inuka Trust Tanzania wil in samenwerking met Stichting Brood voor weeskinderen een bakkerij opzetten, waar mensen met een beperking een vak kunnen leren om later zelf brood te verkopen.

Broodje gezond

Brood is een product dat in Tanzania door een groot deel van de bevolking wordt gegeten. Er is dus een markt voor. De mensen die de bakkersopleiding volgen, krijgen de kans een eigen inkomen te verdienen. Ontzettend belangrijk voor hun eigenwaarde en levensonderhoud. Wie talent heeft krijgt tevens de mogelijkheid een eigen bakkerij te beginnen. Met ondersteuning natuurlijk. En de winst die de bakkerij straks hopelijk gaat maken, wordt geĂŻnvesteerd in nieuwe projecten om mensen met een beperking te helpen.

Wie zien hier wel brood in, jij ook? Maak dan vandaag nog een bijdrage aan dit project over, dan zorgen wij dat het op de juiste plek terecht komt!

Project in het kort