35 gezinnen in Oeganda krijgen een training om hun eigen biologische voedsel te verbouwen. Dat helpt om de gezondheid van het hele gezin te verbeteren.

Het Buikwe district in het oosten van Oeganda is een agrarisch gebied. De grond is hier zeer vruchtbaar en er groeien cassave, groene bananen, zoete aardappel, mais en bonen. En toch hebben veel gezinnen te maken met ondervoeding en er is zelfs hongersnood.

Geen voedsel voor eigen kinderen

De belangrijkste oorzaken: de hoge voedselprijzen, gezinnen met veel kinderen en afwezige vaders. Moeders die het geluk hebben dat ze over eigen land beschikken, verkopen vaak noodgedwongen hun hele oogst. Zo blijft er niets over om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Farming God’s Way

De organisatie Home Sweet Home komt met een plan om hier wat aan te doen. 35 gezinnen worden een jaar lang getraind in de landbouwmethode ‘Farming God’s Way’. Dit is een methode waarbij niet diep wordt geploegd en op de bodem een laag van bladeren en plantenresten wordt gelegd. Door zo goed te zorgen voor de bodem en liefdevol om te gaan met de natuur, voorkom je erosie, wordt er voldoende water vastgehouden en zijn planten beter beschermd tegen ongedierte en ziektes.

Intensieve begeleiding

Deze beproefde methode zorgt voor een veel betere oogst. Door de moeders intensief te begeleiden, kunnen ze straks een deel van de oogst verkopen en een ander deel gebruiken om gezonde maaltijden te koken. De moeders worden zo zelfredzamer en de kinderen worden gezonder.

Vind je dit ook een goed initiatief? Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over en steun de moeders van Oeganda!

Project in het kort

  • Hiermee help je 35 mensen
  • € 7.700
  • Oeganda
  • Geen honger
  • 2021.0167