In Colombia doet Maria Poulisse fantastisch werk voor mensen met een beperking. Deze non uit Nederland woont al jaren in Barranquilla en heeft daar een centrum opgericht voor mensen met een beperking. Nu wil het zorgcentrum ook graag mensen op het platteland helpen. Jij kunt dit mogelijk maken door de aankoop van een bus te steunen.

CE CAMILO komt naar u toe deze zomer! Dat zou zomaar de slogan kunnen zijn van zorgcentrum CE CAMILO als dit project slaagt. Mensen met een beperking die op het platteland van Colombia wonen krijgen vaak geen revalidatie omdat diensten te ver weg zijn en er geen geld is voor vervoer. Veel mensen weten daarnaast ook niet welke rechten ze hebben. Het ziekenfonds maakt hier handig gebruik van door in eerste instantie vaak zorg te weigeren.

Project in het kort

Revalidatie en voorlichting met een bus op het platteland

Als de mensen niet naar ons kunnen komen, gaan wij naar hen toe, is het idee van CE CAMILO. Om dit mogelijk te maken helpen we samen met Stichting Maasdriel steunt haar missionarissen mee om een bus aan te schaffen en deze in te richten voor revalidatieactiviteiten. Het team dat met de bus meereist gaat voorlichting geven aan de mensen op het platteland.

Zo hopen we het isolement waarin mensen met een beperking zitten te doorbreken en hen te helpen met revalideren en het krijgen van hulpmiddelen. Hiermee vergroten wij de zelfredzaamheid van deze mensen en kunnen ze makkelijker deelnemen aan onderwijs en het gemeenschapsleven.

Vind je dit ook een goed idee? Steun dit project dan vandaag nog. Dan kan de bus dit jaar nog gaan rijden.